INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 FT-TÓL

Keresés

Így készül a tonhalkonzerv

A tonhalkonzerv elkészítését mutatjuk most be nektek lépésről lépésre. A konzervek kézzel történő elkészítésének régóta fennálló hagyománya van Baszkföldön. Különösen nagy szükség van erre az egy kilogramnál nagyobb konzervdobozok esetében, amelyeket leginkább a vendéglátóipar használ fel. A háztartásokban használt konzerveket azonbán már gépek készítik.

  1. lépés: Vágás és előkészítés

Fehér tonhal és sárgaúszójú tonhal érkezik a gyárakba. A halászat júniusban kezdődik és októberig tart. Minden esetben a friss halat csomagolják be a konzervekbe, ezzel is garantálva a tonhal tökéletes ízét. A feldolgozó üzemek ráadásul általában a partok mellett találhatóak, így halászat után a lehető leggyorsabban megkezdhetik a hal feldolgozását.

2. lépés: Főzés

A tonhal szeleteket nagy méretű edényekbe helyezik a főzéshez. Sós vízbe rakják és mindegyik halhoz külön kiszámolják a megfelelő főzési időt. A folyamat után a tonhaldarabok így néznek ki:

3. lépés: Kézi csomagolás
A tonhal valamennyi szeletét megtisztítják a börtől, a csontoktól, a fennmaradó belső bordától és az uszonyoktól. Ezután manuálisan helyezik be a darabokat a konzervbe.

4. lépés: folyadék hozzáadása és bezárás

A fedőfolyadék általában olívaolaj, napraforgóolaj, pácolt szósz, katalán szósz vagy víz. Ezután a konzerveket lezárják és sterilizálják. A sterilizációs folyamat biztosítja az összes szennyező baktérium elpusztulását.

Itt az idő, hogy te is kipróbáld! 😊