INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 FT-TÓL

Keresés

Makrélafasírt konzervből – recept

Halból rendkívül változatos ételeket lehet készíteni – ráadásul nemcsak a friss, vagy fagyasztott halfiléből, hanem még konzerv halból is! A már jól megszokott, kedvenc ételeinket is feldobhatjuk, ha hús helyett halat használunk hozzá. Ez a puha, könnyen elkészíthető makrélafasírt például remek kiindulópont, ha megszerettetnénk a halat az egész családdal!

Ez a makrélafasírt hihetetlenül egyszerűen elkészíthető, nem is lehet elrontani. Krémes, pikánsan fűszeres, házi BBQ szósszal tuti, hogy még a legválogatósabb gyerekek is szó nélkül eltüntetik majd a tányérról!

Hozzávalók:

A makrélafasírthoz:

  • 375 g (kb. 3 darab) olívaolajos makrélafilé konzerv – például a La Gondola Printemps makréla olívaolajban
  • 2 tojás
  • 1/4 bögre reszelt Parmezán sajt
  • 1/2 bögre zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál apróra vágott snidling vagy petrezselyemzöld

A sütéshez: kevés növényi olaj
A felturbózott BBQ szószhoz: 1/4 bögre majonéz, 1/4 bögre BBQ szósz, 2 evőkanál citromlé.

Így készítsd el:

  1. Először is öntsd le a konzervekről az olajat, távolítsd el a halak gerincét egy villa segítségével, majd tedd őket egy keverőtálba. Villával alaposan nyomkodd szét a makrélát, hogy szinte pépes állagú legyen.
  2. Add a makrélához a többi hozzávalót: a tojást, parmezánt, zsemlemorzsát, majonézt, mustárt és végül az apróra vágott snidlinget vagy petrezselymet.
  3. Formálj kis pogácsákat a masszából, majd kevés étolajban (nem kell bő zsiradékban sütni!) közepes lángon pirítsd aranybarnára a fasírtok mindkét oldalát.
  4. A felturbózott BBQ szószhoz egyszerűen keverd össze a szósz hozzávalóit alaposan.

Tálalhatod a kész makrélafasírtokat friss zöldségsalátával, sütőben sült édesburgonyával sőt akár rizzsel is – bármilyen körettel mennyei lesz a végeredmény!