Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Halpástétom
Különlegesség
Különlegesség
Szardínia konzerv
Minerva szardínia filé csípős olívaolajban zöldségekkel, bőr- és szálka nélkül, 120 g
Szardínia konzerv
Minerva enyhén füstölt ízű szardínia filé olívaolajban, bőr- és szálka nélkül, 120 g
Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Tonhalkonzerv
Tonhalkonzerv
Tonhalkonzerv
BIO halkonzerv
BIO halkonzerv
BIO halkonzerv
BIO halkonzerv
Halpástétom
Halpástétom
Halpástétom
Szardínia konzerv
Makréla konzerv
BIO halkonzerv
BIO halkonzerv
Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Halpástétom
Halpástétom
Halpástétom
Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Különlegesség
Szardínia konzerv
Briosa szardíniafilé paradicsomszószban, bőr- és szálka nélkül, 120 g
Szardínia konzerv
Cocagne szardíniafilé citrommal, bőr- és szálka nélkül, 100 g
Szardínia konzerv
Szardínia konzerv
The Queen of the Coast szardínia csípős paradicsomszószban, 125 g
Makréla konzerv
Makréla konzerv
Szardínia konzerv
Szardínia konzerv
Szardínia konzerv
BIO halkonzerv
BIO halkonzerv
Különlegesség
Tonhalkonzerv
Szardínia konzerv
Cocagne szardíniafilé olívaolajban, bőr és szálka nélkül, 105 g
Szardínia konzerv
Különlegesség
Halpástétom
Halpástétom
Halpástétom
Szardínia konzerv
Szardínia konzerv
Különlegesség
Szardínia konzerv
Makréla konzerv
Makréla konzerv
Makréla konzerv
Szardínia konzerv
BIO halkonzerv
Szardínia konzerv
BIO halkonzerv
BIO halkonzerv
BIO halkonzerv
Halpástétom
Halpástétom
Halpástétom
Portugália az óceán kapujában
A portugál konyhában tükröződik a helyi és az egészen távoli vidékekről származó ízek is. A felfedezések és a vízi kereskedelem révén igen messzire jutottak, mely rengeteg lehetőséget teremtett számukra, hogy tökéletesíthessék ételeiket. A tengeri népek változatos halételeit hamisítatlan délies szenvedéllyel, ugyanakkor furcsa módon valamiféle kontinentális visszafogottsággal készítik el.
A portugálok egyértelmű kedvencei a tengeri halak, a szardínia (főleg grillen sütve), a tonhal, a sós tőkehal, rákból készült krokettek és a tengergyümölcsei. Nagyon sok öntetet is ismernek, melyekkel szívesen ízesítik ételeiket. Igazi nemzeti ételük a tőkehal, amit több mint 150 féle módon tudnak elkészíteni. A szardínia jellegzetes fogás a portugálok tányérján. Többnyire grillezetten fogyasztják,melyről leolvadt a felesleges zsírréteg. Mellé általában grillezett paprikát tálalnak. Egyik különlegességük a sardinhas de escabeche, ami nem más, mint egy olívás-hagymás-paradicsomos pácban érlelt-sült szardínia. Sok étterem előtt hangulatosan a szabadtéren, grillrácsozaton készítik el a vendégek számára a különféle halakat.
Nem is csoda tehát, hogy a világ többi részével ellentétben számukra a rendszeres étkezés a kultúrájukká vált, akár naponta 5-6 alkalommal esznek, így tartva pihenőt a munkában is. Reggel munka előtt egy kis presszóban isznak egy kávét egy kis sütivel. Mint más mediterrán országban, Portugáliában is kihasználják az időt, élvezik az ízeket. Lévén a portugálok igen édesszájúak, így a tízórai ugyancsak sütivel történik (pl. vaníliakrémes pasta di nata). Portugáliában legalább egy-másfél órás a déli szieszta, mely során az emberek egy közeli, családias kisvendéglőben falatoznak. Az ebéd akár két-három fogásból is állhat, mely tartalmazza a kedvenc leveseiket, halaikat,desszertjeiket. Ezen kívül még uzsonna és vacsora, illetve egy úgynevezett éjjeli vacsora, a ceia. Aceia nem nagy étkezés, leves plusz valami könnyű étel.
A mediterrán ország édes borairól is méltán világhírű. Ezek közül leghíresebb a portói. A Portói egy monda szerint, azért, hogy a bor kibírja a hosszú utat Indiába, brandyt öntöttek bele. Az alkohollal való elegyítés eredménye az lett, hogy a bor forrt és elvesztette savanyúságát. Megmaradt viszont édessége és utánozhatatlan gyümölcsös ízt kapott. Így megszületett: a „Vinho do Porto”.
Konzervjeinkkel elhozzuk Portugália igazi ízeit.
Kínálatunkban megtalálhatóak a különleges escabeche szószós halak, piri-piri-s halak, és még igazi Portói borral készült hal is.