INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 FT-TÓL

Keresés

Történelem

BOR ÉS HAL ÚTVONAL

A XIX. században a völgyben termelt termékeket, például a bort, a Vizcayai-öbölből származó friss hallal cserélték ki az úgynevezett borútvonalon keresztül. Rufino Arroyabe ezen a cserekereskedelmi rendszeren keresztül kezdett friss halat árulni a fennsíkon. Annak érdekében, hogy a halat frissen és a lehető legjobb körülmények között tartsa útközben, jégbe csomagolta, amikor Gorbea mellett haladt el. 1898-ban, miután több évig árulta ezeket a termékeket,

Rufino Arroyabe úgy döntött, hogy konzervgyárat épít, és azt egy borászattal kombinálja. Abban az időben a halat sózással vagy sós lében tartósították és konzerválták, így jött létre az első konzervjük a Bonito tonhal sós lében.

Új létesítmények Bermóban

Fia, Rufino Arroyabe Ruiz de Azua segítségével új termékekkel egészítették ki a kezdeti termékcsaládot, és addig fejlesztették a konzervgyártás folyamatát, míg végül kiváló minőségű, kiváló ízű termékeket értek el.

A 60-as években egy új létesítménybe költöztek a spanyolországi Bermeo városába, felhagytak a borászattal, és kizárólag a fehér tonhal és a sózott szardella konzervgyártására koncentráltak. Olyan új termékekkel kezdtek el kísérletezni, mint például a halak olívaolajban történő konzerválása (addig csak sós lében tartósítottak).

1996-ban Bermeo külvárosában felépítették a jelenlegi gyárat, amely lehetővé tette számukra, hogy a technológiai innovációt a hagyományos előkészítési módokkal ötvözzék. Az új létesítmény lehetővé tette számukra, hogy növeljék termékeik méretét, hogy a fogyasztók igényeit a fehér tonhalat tartalmazó üvegekkel is kiszolgálják.

Terjeszkedés a fogyasztói piacon

Jelenleg képesek vagyunk a teljes piacot lefedni egyrészt a nagy kiszerelésű termékekkel a különböző iparágak számára, másrészt a végfelhasználóknak szánt kisebb méretű termékekkel, miközben mindig megőrizzük a termék hagyományos elkészítésének minőségét, amely a szülőkről a gyerekekre, majd az unokákra szállt…

Sikerünkhöz elengedhetetlenül fontos az alapanyagaink minősége. Ezért egész személyzetünk gondosan részt vesz a kiválasztásuk és beszerzésük igen aprólékos folyamatába.

Múlt, jelen és jövő

Az Arroyabe több mint 100 éve foglalkozik a halkonzervek (Bonito del Norte fehér tonhal, sárgaúszójú tonhal és szardella) hagyományos elkészítésével, kiváló ízvilágot biztosítva.

A gyár Bermeóban található, ahol a Vizcayai-öböl legnagyobb halászflottája található, modern, csúcstechnológiás létesítményekkel rendelkezünk, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy a halkonzerveket a teljes ízviilággal, frissességgel és minőséggel állítsuk elő, miközben megőrizzük a hagyományos kézművesség lényegét, amely megkülönböztet minket.

Üzletünk jövője a gyártási folyamatok folyamatos innovációjától függ, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a legmagasabb minőséget nyújtsuk termékeinkben, valamint az elkészítésükhöz használt fajok folyamatos gondozásától, és kifejezetten figyelünk az alkalmazott halászati módszerekre a fajok fennmaradása érdekében.

Elkötelezettség a fenntarthatóság iránt

FENNTARTHATÓ HALÁSZAT

A fehér tonhalat / Albacore tonhalat nyáron a Vizcayai-öbölben szelektív, ökológiai és hagyományos halászati (pole&line) módszerrel fogják ki.

A kantábriai szardellát tavasszal a Vizcayai-öbölben halásszák kerítőhálóval, kézműves felszíni halászati módszerrel. Ez a halászati módszer tiszteletben tartja a környezeti egyensúlyt és a tengeri fenntarthatóságot.

Tanúsítványok

Az Arroyabe az MSC felügyeleti lánc szerint tanúsított. Az MSC-szabványok meghatározzák a fenntarthatónak minősített halászatokra vonatkozó követelményeket, valamint a tanúsított tengeri élelmiszerekkel való kereskedelemre vonatkozó követelményeket.

Termékeink megfelelnek a Friend of the Sea fenntartható halászati kritériumainak. A Friend of the Sea egy nonprofit, nem kormányzati szervezet, amelynek küldetése a tengeri élőhelyek megőrzése. A termékeket és azok eredetét független nemzetközi tanúsító szervezetek a helyszínen ellenőrzik a Friend of the Sea fenntarthatósági kritériumai alapján.

Tanúsítványok

Minden termékünk Dolphin Safe (Delfinbarát) tanúsítvánnyal rendelkezik, ami garantálja, hogy a cég halászhajói nem zavarják a delfineket természetes élőhelyükön, és egy delfinnek sem esik bántódása a tonhal halászata közben.

2014-ben az Eroski, Baszkföld legnagyobb szupermarketlánca Eroski-díjjal jutalmazott minket a fenntarthatóságért. A díjjal a környezeti hatások minimalizálása érdekében végzett munkánkat és a fenntartható halászat melletti elkötelezettségünket ismerték el.

Az információk és képek forrása: arroyabe.com
Previous slide
Next slide

Arroyabe termékek a Tonhalfutár kínálatában: