Arroyabe

A spanyol márka története egészen 1898-ig nyúlik vissza, amikor is Rufino Arroyabe úgy döntött, megnyitja saját konzervgyárát. Fia segítségével Rufino addig tökéletesítette a termékcsaládot, amíg a legmagasabb minőségű, legkiválóbb ízű halkonzervet nem állították elő. A ma is működő gyárat 1996-ban építették, a spanyolországi Bermeo mellett, ahol végül a technológiai innovációkat a tradicionális előkészítési módszerekkel kombinálták.

FENNTARTHATÓ HALÁSZATI MÓDSZEREK

A termékek minősége azért utolérhetetlen, mert már az összetevők kiválasztásánál is körültekintően járnak el. A fenntartható halászati módszerek pedig garantálják, hogy a tonhal halászata közben más faj egyedei – így például a delfinek is – sértetlenek maradnak. Az Arroyabe flottái június végétől november elejéig halásszák a tonhalat, tradicionális módszerrel, élő csalit használva. Ez lehetővé teszi, hogy a halászok egyesével megvizsgálhassák a tonhalakat, és csakis a legjobb minőségű halak húsa kerüljön a konzervekbe. Ez a fenntartható halászati módszer biztosítja, hogy még véletlenül sem kerül a fogásba más halfajta, vagy olyan tonhal, ami nem éri el az elvárt minimum értéket (azaz még túl fiatal).

 

DELFINBARÁT TONHAL

Az Arroyabe tonhal, a fenntartható halászati módszereknek köszönhetően elnyerte a Delfinbarát minősítést is. Ez a tanúsítvány garantálja, hogy a cég halászhajói nem zavarják a delfineket természetes élőhelyükön, és egy delfinnek sem esik bántódása a tonhal halászata közben.

További díjak, tanúsítványok:Friend of the Sea tanúsítvány

MSC tanúsítvány; Friend of the Sea tanúsítvány
IFS (International Food Standard) tanúsítvány
Eroski díj a fenntartható halászatért (2014)

 

Arroyabe termékek a Tonhalfutár kínálatában: