1–9 / 20 találat

Halpástétom többféle ízben, prémium minőségben!

Európa legtöbb országában átlagosan 20 kg halat fogyasztanak az emberek évente – ez az arány nálunk alig 4 kg. Ez eléggé szomorú, hiszen a halfogyasztás rengeteg pozitív élettani hatással bír!

A halfogyasztás az egészséges étrend részét képezi, a hazai táplálkozási irányelvek szerint heti 2 alkalommal ajánlott beépíteni az étrendünkbe. A halak számos értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, fajtánként eltérő arányban, tápértékük is különbözik. Sajnos a magyar táplálkozásban nincs olyan hagyománya a halfogyasztásnak, mint pl. a mediterrán térségben, ahol a tengeri halból készült ételek a minden nap megjelennek a tányéron. Hazánkban az emberek átlagosan havonta egy alkalommal fogyasztanak halat. Nyári szezonban kicsit gyakrabban kerül hal az asztalra, de ilyenkor elsősorban a balatoni halak dominálnak.

Ha a halkonzervektől idegenkedünk, érdemes halpástétom formájában kezdeni a halfogyasztást – így a gyerekekkel is könnyebb megszerettetni ezt a finomságot!