INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 FT-TÓL

Keresés

CIKKEK

Cézár és a füstölt szardínia

Cézár és a füstölt szardíniaCIKKEK, RECEPTEK – Cézár és a füstölt szardínia Az alábbi cikket Vajda Pierre írta termékeinkről, a cikk megtalálható a Pierre Kóstolgat blogján. Van ez a Cézár szindróma, én hívom így, vagyis a Cézár saláta totális semmibevétele. Hálásnak tűnő fogás, az egész világ ismeri, majdnem olyan, mint

Tovább olvasom »

Szardella – mitől olyan egészséges?

A szardellában lévő fontos vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulhatnak a szív egészségének megőrzéséhez, a megfelelő koleszterinszint fenntartásához, illetve a szervezet természetes méregtelenítési folyamataihoz. Segítenek javítani a bőr egészségi állapotát, erősítik a csontokat és a fogazatot. A szardellák pici, sós vízben élő halak, és több mint 100 különböző fajtájukat ismerjük. Általában

Tovább olvasom »

A makréla fogyasztásának előnyei

A makrélának számtalan fajtája ismert, a legnépszerűbb mégis a közönséges vagy atlanti makréla (általában ezt fogyasztjuk, és ennek halászata számottevő). Ezek a gyorsan úszó halak jellemzően Európa és Észak-Amerika hidegebb tengereiben fordulnak elő. A makrélakonzervek ízletes alternatívát kínálnak a konzerv szardínia, tonhal vagy lazac helyett. Ez a magasabb zsírtartalmú halak

Tovább olvasom »

Tőkehal – miért érdemes rendszeresen fogyasztani?

A tőkehalak általában 100-120 cm hosszúra nőnek, testük színe zöldes, barnás, a hasi részén fehér színű, húsa pedig sűrű, főzés során enyhe ízű lesz. Súlyuk 24-34 kg között változik. A két leggyakoribb fajta az atlanti-óceáni és a csendes-óceáni tőkehal. Az előbbi az Atlanti-óceán mélytengeri régióiban és hidegebb vizeiben található, a

Tovább olvasom »

A lazac a kedvenced? Akkor jó hírünk van!

A lazac húsa jellemzően rózsaszín, de színe a vöröstől a narancs árnyalataiig is terjedhet. Konzervekhez elsősorban rózsaszín húsú lazacot használnak. A lazacfajták mérete is változó: a királylazac a legnagyobb, a vörös lazac pedig a legkisebb. Akárcsak a legtöbb hal és kagyló, a lazac is bővelkedik tápanagokban. Kiváló forrása a minőségi

Tovább olvasom »

A halfogyasztás előnyeiről

Európa legtöbb országában átlagosan 20 kg halat fogyasztanak az emberek évente – ez az arány nálunk alig 4 kg. Ez eléggé szomorú, hiszen a halfogyasztás rengeteg pozitív élettani hatással bír! Erről beszélgettünk Nyikos Ráhel dietetikus szakértőnkkel, akinek a jó tanácsaival rendszeresen találkozhattok majd a blogon. Fontos a rendszeres halfogyasztás annak,

Tovább olvasom »

Mindent a szardíniáról!

Miért érdemes szardíniát fogyasztani? Meg fogsz lepődni, de a szardínia Omega-3 zsírsav tartalma az egyik legmagasabb a világon – de emellett rengeteg más fontos ásványi anyagot és vitamint is tartalmaz a szardínia húsa. Ha most még nem is vagy annyira oda a szardíniáért, tuti megváltozik a véleményed, mire ennek a

Tovább olvasom »

Mindent a tonhalról

A tonhal kiváló forrása a szelénnek, a B3-vitaminnak (niacin), valamint a B12- és B6-vitaminoknak, illetve a fehérjének. Magas foszfortartalma mellett B1-vitaminban, B2-vitaminban (riboflavinban), D-vitaminban, és olyan ásványi anyagokban is gazdag, mint például a kálium, a jód vagy a magnézium. Mindezeken felül a tonhal Omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. A kutatók nemrégiben

Tovább olvasom »

Milyen halat adhatok a gyermekemnek?

Adhatok-e a gyermekemnek halat? Rengeteg szülő fejében fordulhat meg ez a kérdés, hiszen olyan nehéz nyomon követni, éppen mi minősül egészségesnek és mi nem… A válasz: igen, érdemes beépíteni a gyermekek étrendjébe a halat, de nem mindegy, hogy miből, mennyit és milyen gyakorisággal adunk nekik. Rengeteget kutattunk a témában, és

Tovább olvasom »

Ezért egészséges rendszeresen halat enni

A hal kötelező eleme kell hogy legyen az étkezésünknek, ha egészségesen szeretnénk táplálkozni. Akár sportolás mellé, akár fogyáshoz keresel étrendet, valamilyen hal majdnem biztos, hogy benne lesz a kötelező étrendedben.Gondolkoztál már azon, hogy pontosan miért fontos halat fogyasztanunk? Most erre adunk pár választ: Csökkenti a szívbetegségek esélyét Sportolás közben a

Tovább olvasom »

10 dolog, amit nem tudtál Portugáliáról

Portugáliát a legtöbben a strandjai, az ételei vagy éppen Cristiano Ronaldo miatt ismerik. Ezek azonban csak a jéghegy csúcsai. Mondunk most néhány érdekességet, amit nem tudhattál róla. Kedvet kaptál Portugáliához? Esetleg a portugál ízekhez? Rendeld meg tőlünk:

Tovább olvasom »

10 köret, amivel tálalhatod a halat

Ha halról van szó, kifejezetten ajánlott megfelelő köretet találni, hogy maximalizáljuk az ízélményt. Most nem egy konkrét receptet hoztunk nektek, hanem olyan lehetőségeket, amikkel feldobhatjátok a megszokott ételeket. Mutatunk most 10 köretet, ami remekül kiegészíti a halas ételeket. Megéheztél? 🙂 Rendelj halat tőlünk:

Tovább olvasom »

10 dolog, amit nem tudtál Olaszországról

Olaszország látnivalói és tájai rengeteg turistát vonzanak minden évben. Mindenki tudja, hogy innen származik a pizza és hogy itt található a világ legöregebb egyeteme. Mi most azonban olyan dolgokat gyűjtöttünk össze az országgal kapcsolatban, amikről valószínűleg kevesebben hallottak. Jöjjön 10 dolog, amit nem tudhattál Olaszországról. Megjött a kedved Olaszországhoz? 😊

Tovább olvasom »

Így készül a tonhalkonzerv

A tonhalkonzerv elkészítését mutatjuk most be nektek lépésről lépésre. A konzervek kézzel történő elkészítésének régóta fennálló hagyománya van Baszkföldön. Különösen nagy szükség van erre az egy kilogramnál nagyobb konzervdobozok esetében, amelyeket leginkább a vendéglátóipar használ fel. A háztartásokban használt konzerveket azonbán már gépek készítik. Fehér tonhal és sárgaúszójú tonhal érkezik

Tovább olvasom »

Kulisszatitkok a szardellahorgászatról

Minden áprilisban közelíti meg a szardella a partokat, hogy befejezze a szaporodási ciklusát. Ekkor kezdődik a szardella-szezon, amely egész tavaszig tart. A szardellát erszényes kerítőhálóval halásszák, amellyel 360 fokban veszik körbe a felszínen lévő halakat. A háló bezáródik, amivel megakadályozzák a szardella elszökését. A halászati módszerrel teljesen megkímélik a tengeri

Tovább olvasom »

A Briosa története

A Briosa – Conservas de Pescado a Conserveira csoporthoz és a Faustino családhoz tartozó márkák egyike. Tulajdonosa a százéves jubileumi Conservas Portugal Norte – CPN Matosinhosban. 1991-ben Figueira da Foz-t bízták meg a projekt elindításával. Dr. Eng. António Faustino, a halászkikötő közelsége és az alapanyagok könnyű befogadása miatt választotta ezt

Tovább olvasom »

A Maruzzella története

Igino Mazzola 1918-ban alapította halkereskedő cégét. 1938-ban úgy döntött, lép egyet előre és vett egy gyárat az Adriai-tenger északi részén. Mazzola átélte valamennyi olasz társadalmi és gazdasági változás hatását, azonban a nehéz időkben is egy dal szólt a fejében. Ez egy Renato Carosone által 1958-ban írt dal, amely a Maruzzella nevet

Tovább olvasom »

7 érdekesség, amit nem tudtál a lazacról

A lazac fontos része az emberi étrendnek, mert sok fehérjét, D-vitamint és omega-3 zsírsavat tartalmaz. De mit tudunk még a lazacról? Az alábbiakban érdekes tényeket találhat: 1. A tavaszi Chinook lazac nősténye több mint 4000 tojást képes hordozni. 2. A legrégebben talált lazac kövület 50 millió éves. 3. A lazac

Tovább olvasom »

Így néz ki egy 474 kg-os tonhal

2017 elején döntöttek meg egy tengeri rekordot. Kékuszonyú tonhalból fogtak ki egy akkorát, mint korábban soha. A horgászok Scott McCoy, Clarke Merrell és Chris Garner voltak. A 318 cm-es és 474 kg-os tonhal olyan nagy volt, hogy a vízben vontatva tudták csak a kikötőbe vinni. A kékuszonyúak a világ legdrágább

Tovább olvasom »

Mesterséges intelligenciát használnak a tonhal minőségének megítéléséhez

A tonhalak minőségének felbecsléséhez komoly tapasztalatra van szükség. Japánban most ezt a tapasztalatot kezdték el gépeknek is átadni. Mesterséges intelligenciát, azon belül is gépi látást és gépi tanulást használnak. A japán Dentsu Inc. által fejlesztett Tuna Scope speciális feladatra készült. Több ezer tonhal húsról készült fotó segítségével hozták létre azt

Tovább olvasom »

418 kilogrammos tonhalat fogtak első alkalommal a halászok

Glen Best évek óta halászott, azonban arra ő sem volt felkészülve, hogy egy több mint 400 kilogramm tömegű hal akad a kampójára. Bestnek, aki Fogo-ban (Kanada) él, már évek óta megvolt a hivatalos engedélye a tonhal halászatra, azonban csak most próbálta ki először. Egy vasárnap reggel úgy döntött, hogy néhány

Tovább olvasom »

5 tény a tapasról, amelyet tudnod kell

Ha valaki Barcelonára gondol, Antoni Gaudí vagy a napsütötte tengerpart mellett a tapas is gyorsan az eszébe juthat. Keveset tudunk azonban róla, ezért hoztunk most 5 dolgot, amit nem tudhattatok a tapasról. 1. A név a spanyol „tapar” igéből származik, ami azt jelenti, hogy takarni. Régebben letakarták az italokat, hogy

Tovább olvasom »

4 alapvető tény, amiért a hal egészséges

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy halat fogyasztani bizony kifejezetten egészséges. Összegyűjtöttünk most 4 tényt, ami ezt alátámasztja. 1. Magas a fontos tápanyagtartalma A hal sok olyan tápanyaggal van tele, amelyből a legtöbb emberből hiányzik. Ez magában foglalja a kiváló minőségű fehérjét, a jódot, valamint a különféle vitaminokat

Tovább olvasom »

A Pole & Line halászat

Mi is az a Pole & Line halászat? Egy ember – egy bot – egy horog – egy hal. Tömören így lehet összefoglalni a Pole & Line halászat lényegét. A Pole & Line („Rúd és Zsinór”) halászat egyfajta kézműves módszer, mely rengeteg tapasztalatot, kitartást és odafigyelést igényel a hajó teljes

Tovább olvasom »

Mi is az a Surimi?

Története A surimi egy ősi japán tradíciókkal készülő élelmiszeripari termék, melynek története egészen kilenc évszázaddal korábbra nyúlik vissza. A surimi készítésének eljárását Kelet-Ázsia számos területén több évszázadon keresztül fejlesztették ki, bár a termék pontos története és eredete nem tisztázott. Kínában halgolyók és a Fujian konyhájában elterjedt „Geng” nevű sűrű leves

Tovább olvasom »

Tonhalkonzerv olaj? használja újra így

Ha eddig kidobtad a konzerv tonhalolajat, tudd, hogy nagy lehetőséget hagysz ki! 🙂 Nemcsak hulladékcsökkentés miatt lehet újrahasznosítani, hanem célszerű is, amennyiben jó minőségű termékről van szó. Egy pármai kutatás szerint valójában a tonhallal érintkező olaj még D-vitaminban és omega-3-ban is gazdag, amelyek nagyon fontos tápanyagok a szervezetünk számára. De

Tovább olvasom »

Halkonzervvel a békéért

Az alábbi cikket Vajda Pierre írta termékeinkről, a cikk megtalálható a Pierre Kóstolgat blogján. Halkonzervvel a békéért Az a jó, hogy minden zöldség, legyen az pálmaszív, fodros kel, uborka, zeller, petrezselyem, pok-choy, és még sorolhatnám, több féle fogáshoz, kompozícióhoz felhasználható, nyilván, ha veszek két-három fej fokhagymát, akkor, azt több ételben is

Tovább olvasom »

Hogyan spórolhatsz halkonzervek segítségével

Az alábbi cikket Vajda Pierre írta termékeinkről, a cikk megtalálható a Pierre Kóstolgat blogján.  Hogyan spórolhatsz halkonzervek segítségével A halkonzerv vonalon tovább haladva próbálom a lehetetlent, némi túlzással. Az biztos, hogy alapesetben a halkonzervekből, talán csak a tonhalast kivéve nem szokás komplex fogásokat kreálni. Amikor félig viccesen a „békeharc” egyik apró

Tovább olvasom »

A megoldás: halkonzerv

Az alábbi cikket Vajda Pierre írta termékeinkről, a cikk megtalálható a Pierre Kóstolgat blogján. A megoldás: halkonzerv Merem remélni, hogy nem unjátok ezt a halas futamot, mert én nem, sőt egyre inkább bele csavarodok. Az itt következő receptek a  kedvenceim közé tartoznak. Egyszerűek, de ugyanakkor az adott konzerv tartalom ideális feldolgozására

Tovább olvasom »