INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 FT-TÓL

Keresés

Az Azori-tenger és a hagyományos kézzel készített konzervek legjava

A cég

A São Jorge-sziget régi konzervgyár hagyományának örököse, a Santa Catarina konzerv üzeme, mely elhozza az Atlanti-óceán legjobb tonhalait. A konzerveket kizárólag a régi mesterek által használt kézműves módszerek szerint készítik.

TÖRTÉNET

A konzervipar a múlt század 40-es évei óta létezik Vila da Calheta-ban São Jorge szigetén, amelyet Calheta önkormányzata a Santa Catarina – Indústria Conserveira SA alapításával, 1995. április 5-én alapított újra. 2009-ben a vállalatot az Azori-szigetek regionális kormánya vásárolta meg a Lotaçor – Serviço de Lotas dos Açores, SA révén, miután egy ideig a José Leovigildo helyi üzleti csoportban töltött el.

A Santa Catarina gyár a tenger mellett, Calheta falu Fajã Grande területén található, São Jorge szigetén, az Azori-szigetek szigetcsoportjában.

TÖRTÉNET

Kizárólag tonhalkonzerv-gyártással foglalkozó vállalat, amely a minőségre törekszik, ötvözi a technológiát az ősi kézműves módszerekkel, és a gyár jelenleg São Jorge szigetén a fő magánfoglalkoztató, 139 alkalmazottal, amelyek közül 19 férfi és 120 nő. Egy kis sziget vagy periférikus sziget esetében az így létrehozott munkahelyek száma jelentős, hiteles társadalmi felelősségvállalási szerepet hordoz magában.

Az Azori-tengeren kifogott minőségi, friss tonhallal dolgoznak, melyet a beszállítás után előfőzik, darabolják/vágják és konzerválják. A teljes munkafolyamat kézzel történik, a válogatástól kezdve a fűszerezésen át, egészen a címkézésig.

TÖRTÉNET

A Santa Catarina napi feldolgozó képessége 12 tonna tonhal. Az éves kapacitás körülbelül 2500 tonna, ami évente több mint 7 millió doboz konzervet jelent, amelyeket a regionális, országos és nemzetközi piacon értékesítenek. Export szempontjából a termékek 80%-a exportra kerül. Anglia és Olaszország az éves árbevétel felét képviseli. Jelenleg a márka az ázsiai piacon kerül bevezetésre, ahol már bevezette a konzerves Santa Catarinát Makaóban és Japánban.

A Santa Catarina termékei folyamatos elismeréseket és díjakat kapnak a nagy nemzeti és nemzetközi versenyeken is.

Fenntarthatóság

Számos más helyen a nagy kereskedelmi flották kiaknázzák a tenger és az óceánok adta természeti kincseket, addig az Azori-szigetek igyekszik ellensúlyozni a romló folyamatot, és elkötelezettek a minőség iránt.

A Santa Catarina konzerveket kizárólag Pole and Line (1 ember – 1 bot – 1 horog – 1 tonhalhal) módszerrel kifogott tonhalból készítik (kézi halászat náddal), amely során csak a legjobb halakat válogatják ki. Ez az egyetlen olyan halászati módszer, mely elősegíti a fajok megőrzését és tiszteletben tartja a tengeri ökoszisztémát, védve a delfineket is. Az Earth Island Institute nevű civil szervezet részeként a „Delfinbarát” és a „A tenger barátja” tanúsítványokat is megkapták, mellyel a világ első tonhalhalászatává léptek elő amelyik mindkét díjat magáénak tudhatja; a fenntarthatóság valódi példájaként járnak elő.

A Greenpeace a Santa Catarina konzervgyárat a Világ Legfenntarthatóbb Konzervgyárának ítélte.

Minősítések

Santa Catarina rendelkezik az „Earth Island Institute” által biztosított „Delfinbarát” státusszal, amely biztosítja, hogy a halászat során a delfinek ne a hálóba vagy ne sérüljenek meg. A halászat felügyeletét 1998 óta az Azori-szigeteki halászati ​​megfigyelési program (POPA) végzi.

A „Tenger barátja” tanúsítvány igazolja a halászat fenntarthatóságát annak biztosításával, hogy a halakat felelősségteljesen fogják, olyan területeken, ahol nincs állománytartás, és minimális környezeti hatással járnak.

A Greenpeace a Santa Catarina konzervgyárat a Világ Legfenntarthatóbb Konzervgyárának ítélte.

Minden konzerv kézzel készül, emulgeálószerek, édesítőszerek, tartósítószerek, bármilyen adalékanyagok vagy technológiai segédanyagok nélkül.

Társadalmi felelősségvállalás

São Jorge-nak 8.000 lakosa van. A Santa Catarina gyára helyi munkaerőt alkalmaz, és 120 nőt foglalkoztat, akik aligha találnak más fizető munkát a szigeten.

Nők a szárazföldön…

A szárazföldön a nők a hal kézi feldolgozásában vesznek részt: kézi mosás, előfőzés, a bőr, a szálkák és a sötét tonhalhús kézi tisztítása, a tonhal különböző részeinek szétválasztása és konzerválás.

A has, a tonhal leggazdagabb és legkövérebb része adja a „Ventresca” -t, míg a kézzel megmunkált hát filé és steak.

A technológia és a legjobb konzervipari technikák segítségével konzerválják a tonhalat, ez biztosítja a frissességet és a legjobb ízt. A tonhalat filéként vagy darabokban olívaolajban vagy sós lében tartósítják, hozzáadva a különböző alapanyagokat. Az eredmény egy páratlan ízű és állagú tonhal.

Társadalmi felelősségvállalás

Férfiak a tengeren …

Közben a tengeren a férfiak végzik a munkát. Az élő csalival végzett horgászbotos horgászat évszázados művészete egy olyan technika használatát foglalja magában, amely lehetővé teszi a halak kifogását egy mozdulattal. Ellentétben a nagy kereskedelmi flották által gyakorolt ​​vonóhálós halászattal, a horgászbotos halászat egy igazi párharc hal és ember közt.

A tonhalhalászat a tengeri ökoszisztéma tiszteletben tartása mellett évek óta számos családot foglalkoztat São Jorge szigetén.

Társadalmi felelősségvállalás

A tonhal és a konzervek előkészítése, amely a sziget nőinek tapasztalt kezei közt történnek, a legrégebbi kézműves gyakorlatnak engedelmeskedik. Ez a minőségi elvárás teszi lehetővé a fogyasztók számára, hogy a Santa Catarina tonhalban kiváló termékeket találjanak, az Azori-tenger egyedülálló ízével.

A „Salto e Vara” halászat napi párbaj az ember és a tonhal között. Olyan harc, amely a halak és élőhelyeinek tiszteletben tartásával garantálja a halászati ​​tevékenységből élő szigetlakók megélhetését, hozzájárulva São Jorge szigetének gazdasági dinamikájához.

Minőség

A Santa Catarina Indústria Conserveira, S.A. vezetőségének célja és elkötelezettsége az általa gyártott és értékesített tonhalkonzerv minőségének, törvényességének és élelmiszerbiztonságának biztosítása az FSSC 22000 szabvány megvalósításával.

Elkötelezettségünk:

Az élelmiszerbiztonság és a szállított termékek minőségének garantálása; Az ügyfelek és a végső fogyasztók elégedettségének maximalizálása az igényeik és elvárásaik kielégítése érdekében; A piaci igényeknek való megfelelés, új termékek bevezetése; Megfelelni a jogi, szabályozási és vásárlói követelményeknek; Hatékony kommunikáció fenntartása az ügyfelekkel, a beszállítókkal és más érdekelt partnerekkel; Folyamatosan képezni és bevonni az összes alkalmazottat; Megfelelő szintű munkakörülmények fenntartása a munkavállalók számára, elősegítve az egészséget és a biztonságot.
Previous slide
Next slide

Santa Catarina termékek a Tonhalfutár kínálatában: