INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 FT-TÓL

Keresés

Bevezető akció

Ismerd meg a Phare d’Eckmühl márkát és térmekeit, most bevezető akciónkban!

30% kedvezmény minden Phare d’Eckmühl termékre!

Kik vagyunk?

Az 1999-ben alapított Phare d'Eckmühl márka élen jár az óceánok megóvását és a fogyasztók tudatosságának növelését célzó kezdeményezésekben.

Azóta elköteleztük magunkat amellett, hogy túllépünk az ágazatunk szereplőire vonatkozó előírásokon. Konzervjeinket felelősségteljes halászatból származó vadon élő halakból (szardínia, makréla, tonhal stb.) vagy organikus akvakultúrából származó lazacból és pisztrángbül készítjük.

A receptek javításához használt összes mezőgazdasági eredetű összetevő, például olaj, citrom stb. mind-mind ökológiai gazdálkodásból (AB) származnak. Mi voltunk az első márka, amely ilyen típusú termékeket forgalmazott bioboltokban Franciaországban.

Történet

Az Eckmühl-i világítótorony története

Konzervgyárunkat, amely a világ legrégebbi, még mindig működő konzervgyára, 1828-ban alapították Douarnenezben, a szardíniahalászat történelmi bölcsőjében Finistère csúcsán. Több mint 190 éve hat generáció segítette egymást abban, hogy a fogyasztók számára kiváló minőségű halkonzerveket készítsenek, amelyek még mindig nagyrészt kézzel készültek.

Történelem

1828
Robert Laurent Chancerelle létrehozta a Maison Chancerelle Fréres-t Nantes-ban, és szardíniaprésként megkezdte kis- és nagykereskedelmi tevékenységét.

1835
1835 és 1843 között Robert különböző halászati létesítményeket vásárolt, és fokozatosan megvetette lábát Douarnenezben a sózott szardínia iparban.

1853
Robert megvásárolja az első konzervgyárat Douarnenezben, és megkezdi a konzervgyártást.

1866
Vencel Chancerelle, Robert legidősebb fia segítségével több konzervgyárat is nyitnak Franciaországban, Angliában és Portugáliában is.

Történelem

1999
A Phare d'Eckmühl márka bevezetése, amely kizárólag organikus alapanyagokból, vadon halászott és organikus akvakultúrából származó halakból készül, az AFNOR-szabvány szerint.

2007
A márka az MSC címkével ellátott halak és fenntartható halászati módszerek felé mozdul, és kifejezetten védik a természeti erőforrásokat.

2014
A Greenpeace Franciaországban az 1. helyre sorolja a márkát a tonhalkonzervek fenntarthatóságának terén. 2015-ben és 2017-ben ismét kitűntetik.

2015
Új, felelős alapanyag beszerzési belső politikát kezdtek gyakorolni, amely túlmutat a szakma által megkövetelt kötelezettsgvállalásokon.

Történelem

2017
A TRACEABILITY (Lekövethetőség) eszköz létrehozása, amely lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy a tonhalkonzerven található tételszám alapján megnézze a tonhal származási területét, halászati módszert és a hajó nevét is.

2019
A márka megújítása és új megjelenése, új logó és használt dobozok.

2020
A felelős halászati módszerek kidolgozása 4 pillér alapján: erőforrások, minőség, átláthatóság és tisztelet. A módszereket a Bureau Veritas, egy független testület ellenőrzi.

Halaink organikusak és jók!

Pisztrángunk és lazacunk mind AB tanúsítvánnyal rendelkezik

Védjük az óceánokon túli erőforrásokat és a tengeren kifogott vadon élő halakat. Ezek a halak természetüknél fogva természetes környezetükben nem tanúsíthatók ökológiai minősítéssel. Annak érdekében, hogy maximális garanciát nyújtsunk Önnek, ezért a kizárólag biogazdálkodásban tanúsított tenyésztett halakat választjuk.

AB tanúsítvánnyal rendelkező pisztrángjainkat és lazacainkat szigorú előírások szerint tenyésztjük, amelyek különösen a következőkből állnak:
• gabonafélékből és tenger gyümölcseiből álló takarmány
• rendszeresen ellenőrzött vízminőség
• ellenőrzött halsűrűség, akár 6-szor alacsonyabb, mint a hagyományos gazdaságokban
• a hal természetes színének megőrzése (előkészítés színezék hozzáadása nélkül)
• az antibiotikumok tilalma.

Halaink organikusak és jók!

Vadon élő vagy ökológiai gazdálkodásból származó, ökológiai összetevőkből készült hal.

Minden konzerv vadon élő felelősségteljes halászatból származó, vagy ökológiai akvakultúrában nevelt és tanúsított halból és tanúsított ökológiai mezőgazdasági összetevőket tartalmaz. Az olajok, fűszerek, citrusfélék, paradicsomszósz, hínár tartár és pácok az ökológiai gazdálkodásban címkézett termékekből származnak, tiszteletben tartva a talajt és a növényeket.

Fenntarthatóság

A különböző halfajok fenntarthatósága cégünk fenntarthatóságának alapja.

Az erőforrással való fenntartható gazdálkodás:
A szelektív halászati módszerek alkalmazása a fajok megőrzésének egyik mozgatórugója. Az etikus halászat azt is jelenti, hogy népszerűsítjük a kevésbé ismert hal "részeket", mint például a kivételes ízű és tápértékű tőkehalmájat.
A fajok és a halászati területek kiválasztása az állományok állapotának és a környezetre gyakorolt általános hatásnak megfelelően történik. Nem kormányzati szervezetek és elismert nemzetközi szervezetek, például az ICES, az IUCN, a Greenpeace, a WWF, a Seafood Choices Alliance tudására és adataira támaszkodunk. Például nem forgalmazunk olyan halakat, amelyekről az erőforrások tekintetében elismerten fenyegetettek. Fontos tudni, hogy ugyanaz a faj veszélyeztetett lehet az egyik halászati területen, de nagy számban megtalálható egy másikon.

Minőség

Jó termék csak jó hallal létezik...

Amikor megérkezik a gyárba, minőségbiztosítási osztályunk minden egyes haltételt szisztematikusan ellenőriz. Az érintett halfajtól függően különböző kritériumokat vizsgálnak. Ezek a kritériumok vagy a hal minőségére, vagy az ízértékekre vonatkoznak. Néhány példa a kritériumokra: a hal mérete, zsírtartalma vagy frissessége.
A szardínia esetében szisztematikusan mérjük a zsírtartalmat, hogy biztosítsuk a jó omega-3 szintet késztermékeinkben.
Annak érdekében, hogy termékeinkben ne legyenek szennyeződések, készleteinket a legkevésbé kockázatos halászati területek szerint választjuk ki.

Társadalmi felelősségvállalás

A világ minden tájáról vásárolunk halat, rajtunk múlik, hogy gondoskodjunk arról, hogy az emberekkel jól bánjanak.

A társadalmi követelményeknek való megfelelés ugyanolyan fontos, mint a halak minőségére vonatkozó követelményeink.
Partnereinknek biztosítaniuk kell munkavállalóik biztonságát és alapvető szociális jogainak tiszteletben tartását.
Ennek biztosítása érdekében előnyben részesítjük a francia és európai partnereket, mivel hajóik az európai jog hatálya alá tartoznak. Ezenkívül minden beszállítónk kötelezettségvállalási záradékot ír alá az ILO követelményein alapuló tisztességes munka szabályainak betartására.
Previous slide
Next slide

Phare d'Eckmühl termékek a Tonhalfutár kínálatában: