Az óceán legjobb halai konzervben.

A legjobb konzervek széles választéka, tonhal, szardínia és egyéb különlegességek is.

TÖRTÉNET

Több mint egy évszázados tapasztalattal, a portugál Cofaco elkötelezett a legjobb minőségű konzervek gyártása és forgalmazása iránt.

A Cofaco története összefonódik a portugál konzerviparéval. A 19. század végétől a halászat és a konzervipar kéz a kézben jár, és nemcsak az Európai ipari terjeszkedés miatt, hanem a két világháború miatt megnövekedett keresletnek is.

A Vila Real de Santo António-ban (Algarve, Portugália) a tonhalhalászat annyira fontos volt, hogy szükségessé vált a konzerválás. Ekkor terjedt el a fogyasztása, amely ipari referenciamutatóvá és nemzetközi referenciaponttá emelte a régiót. A kész termékek nagy részét exportálták, főleg olyan országokba, mint Olaszország és Spanyolország.

A Cofaco-t 1961-ben hozták létre két nagy algarvei konzervgyár – Centeno, Cumbrera & Ca, valamint a Raul Folque & Filhos egyesülésével.

A Vila Real de Santo António székhelyű Cofaco abban az időben a legnagyobb portugál konzervipari csoport volt.

A 20. század második felében azonban a tonhalak megváltoztatták vándorlási útvonalukat. A halászat elkezdett csökkenni Algarve partja mentén, és arra kényszerítette a halászokat, hogy a halak után kutatva egyre messzebb menjenek.

Ennek a problémának leküzdése érdekében a konzervipar vándorlásba kezdett, és 1962-ben így telepedett le a Cofaco az Azori-szigeteken – amely egy „oázis” az Atlanti-óceánon.

Egy évvel később Pico szigetén hivatalosan is felavattak egy üzemet, és megkezdődött a termelés az Azori-szigetek első Cofaco gyárában.

Hónapokkal később, 1964-ben, a Bom Petisco márkanév regisztrációja a Cofaco-hoz került, majd ugyanebben az évben a Cofaco megnyitotta második gyárát is Ponta Delgada szívében.

Ezt követően Ribeira Grande-ba költözött, ahol a Cofaco 1994-ben megnyitotta Rabo de Peixe ipari központját, és ahol továbbra is teljes termelését összpontosítja. Jelenleg a Cofaco az egyik legnagyobb ipari munkaadó az Azori-szigeteken, és jelentős hatással van a régió GDP-jére.

Vízió – Példaértékűnek lenni világszerte a konzerviparban.

Misszió – A legjobb portugál halkonzerveket a tengerentúlra is eljuttatni, vásárlóink igényeit teljeskörűen kielégíteni a különböző piacokon.

Értékeink

Hagyományos kézművesség
A Cofaco tudásöröksége lehetővé teszi a hagyományokon alapuló gyártási folyamatok fenntartását. Mivel többnyire kézzel készült, ezért minden konzerv örökíti a konzervipar számára elkötelezett generációk tudását.

Garantált minőség
Konzervjeink minősége alapvető szempont a teljes gyártási folyamat során, mely meghatározza annak egyes szakaszait; az alapanyagoktól egészen a csomagolásig.

Vállalkozási szellem
Cofaco történetét az a közös elképzelés határozza meg, amely az évszázadok során egyesítette a nagy embereket: hogy meghatározó legyen a konzerviparban. Ez egy gondolatmenet, amely ma is naponta vezet bennünket.

Innováció
Hiszünk abban, hogy képesek vagyunk előre látni a trendeket és elősegíteni az innováció kultúráját, mint a fenntartható növekedés alapkövét.

Emberi örökség
Az emberek azok, akik hozzáadott értéket adnak termékeinkhez, és minden dobozban megtalálható a hagyományok ismerete és íze.

A portugál konzervek kiválósága azoktól származik, akik készítik őket.

FENNTARTHATÓSÁG

Minősítések

A Cofaco a „Earth Island Institute” által biztosított „Delfinbarát” státusszal rendelkezik, amely biztosítja, hogy a halászat során a delfinek ne a hálóba vagy ne sérüljenek meg. A halászat felügyeletét 1998 óta az Azori-szigeteki halászati ​​megfigyelési program (POPA) végzi.

A „Tenger barátja” tanúsítvány igazolja a halászat fenntarthatóságát annak biztosításával, hogy a halakat felelősségteljesen fogják, olyan területeken, ahol nincs állománytartás, és minimális környezeti hatással járnak. 2001-ben a “pole-and-line” módszerű tonhal halászatnak ítélték.

A Cofaco-t a BRC Global Standards tanúsítja, egy vezető minőségi és biztonsági tanúsítási program, amely biztosítja a minőségi, biztonsági és működési kritériumok egységesítését és biztosítja, hogy a gyártók betartsák jogi kötelezettségeiket és megvédjék a végső fogyasztókat.

Egyesületek

A Cofaco az Azori-szigeteki Tonhaltermelők és Hasonló Szövetsége (APASA) révén a Nemzetközi Pole & Line Alapítvány (IPNLF) tagja. Így a pole-and-line technikán keresztül hozzájárul a fenntartható halászat fejlődéséhez és népszerűsítéséhez.

A Cofaco együttműködik az Azori-szigeteki Egyetem Óceánográfiai és Halászati ​​Tanszékével, a tengeri élet megőrzését és az Atlanti-óceán fenntartható „használatát” célzó tudományos kutatásba fektet be. Ez a program nemzeti és nemzetközi projekteket ölel fel.

Mivel a fenntarthatóság a Cofaco számára komoly aggodalomra ad okot, az International Sustainability Seafood Foundation (ISSF) tanúsítványa folyamatban van, amely hozzájárul a fajok ökoszisztémájának védelméhez. Az a célunk, hogy az elkövetkező 5 évben MSC minősítést is szerezzünk.

Ágazatok

Halászat

Minden a tengeren kezdődik, az Azori-szigetek partvidékén. Csónakjaink a fenntartható tonhalhalászatnak szentelik magukat, és így csak a legjobb alapanyagot kapjuk. A Compico révén folyamatosan növekvő flottánk van, amely lehetővé teszi számunkra, hogy már a vállalkozás gyökerénél dolgozzunk.

Büszkék vagyunk arra, hogy elmondhatjuk, termelésünk egy része a saját magunk által kifogott halakból származik.

Gyártás

Az előállítás folyamata a gyárunkban folytatódik, ahol a halakat kézzel tisztítják és válogatják. A konzervipar hagyományait követve, itt több mint 300 szakértőt alkalmazunk, akik művészi szinten foglalkoznak a halakkal.

Jelenleg São Miguel szigetén van gyártási egységünk, ahol a nemzedékről nemzedékre a mai napig átadott szakértelemnek köszönhetően kiváló minőségű végterméket kapunk. Évente több mint 50 millió konzerv készül itt, az Azori-szigetekről a világ számára.

Értékesítés

A közelség és az odafigyelés olyan tényező, amelyben kiváltságosak vagyunk az egész folyamat során, egészen a halászattól a termékek forgalmazásáig. 1990-óta a Coresa integrációjával a Cofaco teljes mértékben ellenőrzi a gyártási folyamatot. A cél egyszerű: a legjobb termékek és szolgáltatás nyújtása.

A termékek

A praktikus, sokoldalú és tápláló halkonzerv tagadhatatlanul népszerű étel.

Az Atlanti-óceán tonhalfajai páratlan minőséget garantálnak, az Azori-szigeteken pedig megőrzünk egy olyan ízt és textúrát, amely kiemelkedő minőségűvé teszi termékeinket.

A különféle tonhalfajok közül Cofaco a Skipjack-et (Katsuwonus pelamis) támogatja, ismertebb nevén Bonito vagy Gaiado.

Gyárunkban szakértő kezek készítik és főzik a tonhalat, amelyet ezután olajban, olívaolajban vagy sóoldatban tartósítanak és sterilizálnak.

A végeredmény 100%-ban természetes termék, tartósítószerek hozzáadása nélkül, tartós ízű és állagú.

A szardínia a portugál gasztronómia igazi szimbóluma, a szardíniakonzerveket világszerte nagyra értékelik, és nagy nemzetközi piacot képviselnek.

Márkák

TENORIO

Prémium kategória az igazi tonhalkedvelők számára. A legjobb tonhal filé, amelyet kézzel tisztítanak és konzerválnak több mint 100 éve.
Semmi hozzáadott anyag, tiszta íz. Büszkén portugál.

Francisco Rodriguez Tenório, megkülönböztetett arcvonásokkal, széles szakállal és határozott tekintettel.
Előrelátó és sikeres iparos, aki felelősségteljes volt egy időtlen és kiváló minőségű termék kifejlesztésében. A XIX. Század végén alapította vállalkozását Portugália déli részén, Vila Real de António-ban, ahol akkoriban olyan intenzív halászat folyt, hogy a tonhal tartósítása rendkívül szükséges volt. Úttörő szerepet játszott a konzerviparban, hogy kizárólag a legkiválóbb tonhalat használta fel a gyártás során. Ekkor és itt tette meg a portugál konzervipar az első lépéseit.

Tenorio minden tudását a tonhalra fordítja, hogy létrehozzon egy olyan módszert amely megőrzi a tonhalak minőségét és frissességét, mellyel létrehozta saját iparágát.
A halak megtisztításának és darabolásának titkát ezután az 1880-ban alapított São Francisco-i gyárában alkalmazzák, hogy előállítsák az első tonhalkonzervet – Tonhal Escabeche szószban.

1960-ban a Tenorio Preserves hajó az Azori-szigetekre indult, ahol a mai napig a Cofaco gyáraiban állítják elő őket, kizárólag a legfinomabb tonhalfilék felhasználásával. Több mint egy évszázaddal később a Tenório konzervek még mindig ugyanazoknak a magas minőségi követelményeknek és kézműves gyártásnak felelnek meg.

Tenorio termékek a Tonhalfutár kínálatában:

-30%

BON APPETIT

Az óceán legjobbjai egy konzervben. A legjobb konzervek széles választéka, tonhal, szardínia és különféle egyéb különlegességek is.

A Bon Appetit-et 1919-ben hozták létre a Cofaco porfóliója számára. A márkát kifejezetten azzal a céllal fejlesztették ki, hogy a legfinomabb portugál konzerveket tudják bemutatni és megszerettetni a nemzetközi piacokon is.
Egy megbízható márkanévre összpontosít, amely a konzerv hal kategóriájának különböző szegmenseiből származó termékek széles választékával rendelkezik, és amely a minőségre összpontosít. Az alapanyagoktól kezdve a késztermék csomagolásáig, a gyártás minden szakaszát ellenőrzik és nyomon követik a lehető legjobb végeredmény elérése érdekében.
A Bon Appetit egy olyan márka, amelynek minden lehetősége adott ahhoz, hogy kiemelkedjen és eljusson a világ bármelyik pontjára.

Bon Appetit termékek a Tonhalfutár kínálatában: