A spanyolországi Kantábria vidékéről, tavaszi fogásból származó szardellák, ízvilágát a prémium olívaolaj emeli ki még jobban. Különösen ajánlott előételekhez, salátákhoz vagy akár pizzán feltétként. Kiválóan kiemeli az ízeket, nincs másra szükség csupán egy kis kreativitásra!
A spanyol Arroyabe márka termékei azért olyan kiemelkedő minőségűek, mert a teljes gyártási folyamatot ők felügyelik. A fenntartható halászati módszerek egyrészt biztosítják, hogy semmilyen más fajta (így a delfinek) egyedei nem sérülnek a tonhal halászata közben; másrészt pedig lehetővé teszik a halak gondos válogatását. Így a termékbe, ami eljut hozzád, csakis a legkiválóbb minőségű hal kerül.
Összetevők: Szardella, olívaolaj, só.
Allergének: (4) hal
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 203 kcal/850 kJ
- Zsír: 9,7 g (amelyből telített zsírsavak: 2,0 g)
- Szénhidrát: 0 g (amelyből cukrok: 0 g)
- Fehérje: 29 g
- Só: 9,1 g
Félig konzervált termék. Minőségét a dobozon feltüntetett időpontig kizárólag 5-12 C° közt (hűtőben) tárolva őrzi meg.
Tudj meg többet az Arroyabe termékcsaládról ide kattintva!
Tudtad?
A szardellában lévő fontos vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulhatnak a szív egészségének megőrzéséhez, a megfelelő koleszterinszint fenntartásához. Segítenek javítani a bőr egészségi állapotát, erősítik a csontokat és a fogazatot.
A szardellák pici, sós vízben élő halak, és több mint 100 különböző fajtájukat ismerjük. Általában nagy rajban úsznak, így halászatuk viszonylag egyszerű. Az egyik legnépszerűbb hely a szardella halászatára a Földközi-tenger, ezért ez az apró halacska meghatározó részévé vált az európai, közel-keleti és észak-afrikai gasztronómiának is.
Bár eléggé megosztó ez az apró halacska, hiszen legalább ugyanannyian utálják, mint ahányan szeretik, érdemes adni neki egy esélyt, ugyanis rengeteg előnyös tulajdonsága van az egészségünkre nézve. Ha önmagában nem szeretjük, bátran tegyük szendvicsekre, salátákra, pizzákra is!
A szardella húsa fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban is igen gazdag. Tartalmaz többek közt kalciumot, vasat, magnéziumot, káliumot, nátriumot és cinket is. Jó vitaminforrás is egyben, ugyanis megtalálható benne a C-vitamin, a B12-vitamin, a B6-vitamin, valamint az A-vitamin, E-vitamin és a K-vitamin is.