Mind a(z) 3 találat megjelenítése

A szardellában lévő fontos vitaminok és ásványi anyagok hozzájárulhatnak a szív egészségének megőrzéséhez, a megfelelő koleszterinszint fenntartásához. A szardella fogyasztása segíti a szervezet természetes méregtelenítési folyamatait. Segítenek javítani a bőr egészségi állapotát, erősítik a csontokat és a fogazatot.

A szardellák pici, sós vízben élő halak, és több mint 100 különböző fajtájukat ismerjük. Általában nagy rajban úsznak, így halászatuk viszonylag egyszerű. Az egyik legnépszerűbb hely a szardella halászatára a Földközi-tenger. Épp ezért ez az apró halacska meghatározó részévé vált az európai, közel-keleti és észak-afrikai gasztronómiának is.

Bár eléggé megosztó a szardella, hiszen legalább ugyanannyian utálják, mint ahányan szeretik, érdemes adni neki egy esélyt. Ugyanis rengeteg előnyös tulajdonsága van az egészségünkre nézve. Ha önmagában nem szeretjük, bátran tegyük szendvicsekre, salátákra, pizzákra is!

A szardella húsa fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban is igen gazdag. Tartalmaz többek közt kalciumot, vasat, magnéziumot, káliumot, nátriumot és cinket is. Jó vitaminforrás is egyben, ugyanis megtalálható benne a C-vitamin, a B12-vitamin, a B6-vitamin, valamint az A-vitamin, E-vitamin és a K-vitamin is.