Mind a(z) 7 találat megjelenítése

Tapas, a különleges falatkák

A tapa, illetve a többes számban használt tapas, mára egyet jelent a különleges odafigyeléssel elkészített falatokkal, kóstolókkal, fogásokkal, melyekkel könnyedén megidézhetjük akár otthonunkban is a mediterrán konyha hangulatát.
A tapa története a spanyol bárokban, ivókban kezdődött. Egyes legendák szerint a vendégek kenyérszelettel vagy sonkával takarták le a sörüket, hogy a bogarak ne tudjanak beleszállni a poharukba. Más történet szerint a kocsmárosok készítettek különféle sós falatkákat, így segítve elő a vendégek fogyasztását. Ha eltekintünk a bárok hangulatától, talán az a történet is megállja a helyét, hogy a mediterrán országokban a melegre való tekintettel a napközbeni étkezéseket váltották ki ezekkel a kis falatokkal.
Akármelyik történet is a valós vagy akármelyiket is érezzük közel magunkhoz, a tapas mára nagy siker lett és teljes étkezéseket építhetünk rájuk. Kis adagokban ad lehetőséget arra, hogy megannyi ízt, harmóniát, alapanyagot végig kóstolhassunk, akár hidegen, akár melegen készítve.

A különleges halas tapa feltétekkel lehetőséget adunk, hogy belekóstoljunk az igazi mediterrán ízvilágba a kis falatkák segítségével.