INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 FT-TÓL

Keresés

Tricana

A Tricana a Conserveira de Lisboa bejegyzett márkája 1942 óta. A Tricana ismertetőjegye, hogy érlelt nagy halakkal dolgozik, minden egyes konzervben egy darabból álló, kézzel készült filék találhatóak. Ez a különös gondosság teszi a Tricana-t különösen jó választássá, mivel garantálja, hogy a vevők mindig a legjobb minőséget kapják minden termékükben.

Conserveira de Lisboa

A Conserveira de Lisboa először Mercearia do Minho néven volt ismert, és 1930-ban alapították. Ettől kezdve a fő tevékenysége a konzervek gyártása volt, mivel az egyik alapító, Fernando da Silva Ferreira korábban halkonzerv kiskereskedelemmel foglalkozott. Tevékenységét alkalmazottként kezdte, és elég pénzt takarított meg ahhoz, hogy megvásárolja a vállalat 1/3-át.

1942-ben a Conserveira de Lisboa hivatalos nevet kapta, miután különböző partnerségeken ment keresztül, de Fernando da Silva mindig is a vállalat fő partnere volt. A 60-70-es években a vállalat két nagy raktár tulajdonlásával ért el sikereket. Ez volt az az időszak, amikor Portugáliában nagy volt a kereslet a konzervek iránt. Fokozatosan a konzervipar kritikus korszakot élt át a gyárak alkalmazkodásának hiánya, az Ultramar háború (Portugál gyarmati háború) vége, a fagyasztott élelmiszerek és a hipermarketek miatt.

Conserveira de Lisboa

A Conserveira de Lisboa tevékenysége azonban fennmaradt, mivel a saját 3 nagy márkájuk – Tricana, Prata do Mar és Minor – már 1942-óta ismert volt.

Bár az üzlet jól ment, 1988-ban, amikor Fernando da Silva úgy döntött, hogy elhagyja a vállalatot, az üzletet el kellett adni. Ekkor fia, Armando José Cabral Ferreira és menye, Regina Maria Cabral Ferreira megvásárolta a cég felét, a másik felét pedig eladta António Robalo Gouveia e Graça Robalo Gouveia-nak.

2004 júniusában a teljes vállalat Armando José Cabral Ferreira és Regina Maria Cabral Ferreira tulajdonába kerül. Armando José Cabral Ferreira halála miatt 2008-ban fia, Tiago José Cabral Ferreira és lánya, Maria Manuel Cabral Ferreira lett a Conserveira de Lisboa tulajdonostársa.

2009-ben egy utolsó módosításra került sor, amikor Luís António Dias Vieira lett a társaság partnere. Azóta az adminisztráció szerkezete változatlan, ami a vállalat fenntarthatóbb fejlődését eredményezte.
Previous slide
Next slide

Tricana termékek a Tonhalfutár kínálatában: