Ha pont van egy adag lazac kéznél, akkor dobd fel az étkezést ezzel a hihetetlenül finom lazacgolyóval!
Finomak, és ráadásul tele vannak Omega 3-al! Gyorsan és könnyen elkészíthető konzerv lazacból, csupán egy maroknyi egyéb összetevőre van szükség! Szépek és egészségesek, így megfelelő körítéssel tálalva tökéletes kiegészítője az összejöveteleknek!
Hozzávalók:
- 250 g burgonya, darabokra vágva
- 2 x 200 g lazacfilé, lecsepegtetve
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál kaporlevél, apróra vágva
- fél bögre zsemlemorzsa
- 1 evőkanál majonéz
- ¼ teáskanál fokhagymapor (vagy frissen nyomott fokhagyma)
- ¼ bögre kockára vágott újhagyma
- só, bors
- Olíva olaj a sütéshez
Így készítsd el:
- Főzzük a burgonyát forrásban lévő vízben amíg meg nem puhul. A krumplikat csepegtessük le alaposan, majd egy tálban pürésítsük míg teljesen egyenletes nem lesz.
- Melegítsük fel a sütőt 180°C fokra, terítsünk sütőpapírt a tepsire.
- Adjuk a püréhez az apróra darabolt lazacot, a citromlevet, kaprot, hagymát, majonézt és a fokhagymát. Ízesítsük sóval és borssal, majd alaposan dolgozzuk össze (akár botmixer segítségével).
- Formáljunk ping-pong labda nagyságú golyókat, majd forgassuk meg őket egyenletesen a zsemlemorzsában.
- Helyezzük a golyókat a tepsibe és finoman spricceljük körbe őket olíva olajjal. Légkeveréssel süssük 15-20 percig, míg egyenletesen aranybarnára nem sülnek.
Tálalhatjuk salátával vagy akár sütőben sült sültkrumplival is. Szósznak tartármártást vagy chiliszószt ajánlunk mellé.