INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 FT-TÓL

Keresés

Lazacgolyó recept

Ha pont van egy adag lazac kéznél, akkor dobd fel az étkezést ezzel a hihetetlenül finom lazacgolyóval!

Finomak, és ráadásul tele vannak Omega 3-al! Gyorsan és könnyen elkészíthető konzerv lazacból, csupán egy maroknyi egyéb összetevőre van szükség! Szépek és egészségesek, így megfelelő körítéssel tálalva tökéletes kiegészítője az összejöveteleknek!

Hozzávalók:

  • 250 g burgonya, darabokra vágva
  • 2 x 200 g lazacfilé, lecsepegtetve
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál kaporlevél, apróra vágva
  • fél bögre zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál majonéz
  • ¼ teáskanál fokhagymapor (vagy frissen nyomott fokhagyma)
  • ¼ bögre kockára vágott újhagyma
  • só, bors
  • Olíva olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Főzzük a burgonyát forrásban lévő vízben amíg meg nem puhul. A krumplikat csepegtessük le alaposan, majd egy tálban pürésítsük míg teljesen egyenletes nem lesz.
  2. Melegítsük fel a sütőt 180°C fokra, terítsünk sütőpapírt a tepsire.
  3. Adjuk a püréhez az apróra darabolt lazacot, a citromlevet, kaprot, hagymát, majonézt és a fokhagymát. Ízesítsük sóval és borssal, majd alaposan dolgozzuk össze (akár botmixer segítségével).
  4. Formáljunk ping-pong labda nagyságú golyókat, majd forgassuk meg őket egyenletesen a zsemlemorzsában.
  5. Helyezzük a golyókat a tepsibe és finoman spricceljük körbe őket olíva olajjal. Légkeveréssel süssük 15-20 percig, míg egyenletesen aranybarnára nem sülnek.

Tálalhatjuk salátával vagy akár sütőben sült sültkrumplival is. Szósznak tartármártást vagy chiliszószt ajánlunk mellé.