Pizzára halat? Miért ne? Akár magadat lepnéd meg egy finom vacsorával, akár vendégeket vársz: ezzel a teljes kiőrlésű lisztből készült, szardellás minipizzával nem lehet mellélőni!
Hozzávalók 2 személyre:
a szardellás pizza tésztájához:
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 dl hideg víz
- 2 teáskanál expressz élesztő
- 2 teáskanál só
- kevés étolaj
a paradicsomszószhoz:
- 1 konzerv sűrített paradicsom
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 teáskanál cukor
- só, bors, oregánó, bazsalikom, fűszerpaprika, babérlevél
- kevés étolaj és víz
a feltéthez:
- 1 db szardella filé konzerv olívaolajban
- 10 dkg mozzarella
- pár szem koktélparadicsom
Így készítsd el:
- A lisztet keverd el az élesztővel és a sóval, majd add hozzá a vizet, míg könnyen gyúrható tésztát nem kapsz. Keleszd a pizzatésztát 2-3 órán át.
- Eközben készítsd el a pizzaszószt: egy pici olajon pirítsd meg az apróra kockázott hagymát, add hozzá a sűrített paradicsomot, és kevés (kb. 50-100 ml) vizet.
- Sózd, borsozd, add hozzá a cukrot, és a többi fűszert ízlés szerint. Folyamatosan kevergetve főzd, amíg besűrűsödik!
- Tépj kisebb darabokat a pizzatésztából, és enyhén olajos kézzel formázd kör alakúra őket. Helyezd a minipizzákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg őket a pizzakrémmel, helyezd rájuk a szardellát, a felszeletelt paradicsomot és a mozzarellát.
- 210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd a pizzákat!
TIPP: Kínálj friss rukkolasalátát a szardellás pizza mellé!