Összetétel: Makréla (72%), olívaolaj (22%), uborka, chili (2%), répa, só, szegfűszeg, bors, babérlevél
Allergének: (4) hal
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 1553 kJ / 375 kcal
- Zsír: 33,4 g (amelyből telített zsírsavak: 5,6 g)
- Szénhidrát: <1,0 g (amelyből cukrok: 0,0 g)
- Fehérje: 18,8 g
- Só: 1,0 g
Felbontás után hűtőben, maximum 2 napig tartható.
Tudtad?
A makréla igen gazdag vitaminokban, többszörösen telítetlen zsírsavakban és ásványi anyagokban is. Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat is tartalmaz, valamint A, B6, B12, C, D, E és K-vitaminokat is. Kalcium-, vas-, magnézium-, kálium- és szeléntartalma is magas. Számos, egészségünkre gyakorolt pozitív hatással bír.
Hozzájárul a sejtek egészségének megőrzéséhez
A makrélában található Q10 koenzim javítja a sejtek egészségét, anyagcseréjét, csökkentheti egyes daganatos megbetegedések kockázatát. A makrélában található B12-vitamin és szelén szintén hasznosnak bizonyult a rákos megbetegedések kezelésében.
Immunerősítés
A makréla fogyasztása erősítheti az immunrendszert is, javítja az ellenállóképességet egyes betegségekkel szemben. Az Omega-3 zsírsavak bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatással bírnak, segítenek az arthritis kezelésében is, csökkentik a szívbetegségek kockázatát.