Összetétel: Szardínia (55%), olívaolaj, paradicsom koncentrátum, víz, piri-piri (1,6%), ecet, fehér bors, só
Allergének: (4) hal, nyomokban tejet és glutént tartalmazhat
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 660 kJ / 402 kcal
- Zsír: 37,0 g (amelyből telített zsírsavak: 7,6 g)
- Szénhidrát: 0,8 g (amelyből cukrok: 0,6 g)
- Fehérje: 16,0 g
- Só: 0,2 g
Felbontást követően azonnal elfogyasztandó!
Tudj meg többet a Minerva márkáról ide kattintva!
Tudtad?
A rendszeres szardíniafogyasztás segít megőrizni a csontok egészségét, kalcium- és D-vitamin tartalmának köszönhetően
A szardínia gazdag mind kalciumban, mind D-vitaminban – ezek a tápanyagok pedig nélkülözhetetlenek a csontok egészségének megőrzésében. Csontjaink és fogaink számára elengedhetetlen a rendszeres kalciumbevitel, annak hiánya ugyanis ásványianyag-veszteséget okozhat. A kalciumhiány súlyosabb esetekben fogszuvasodáshoz, izomfeszültséghez, de akár magas vérnyomáshoz is vezethet. Ha valamilyen okból (például ételallergia miatt) kerüljük a tejtermékek fogyasztását, a szardínia egy szuper alternatíva lehet: egy adag ugyanis a szükséges napi kalciumbevitel csaknem 40%-át fedezi.
A D-vitamin szintén nagyon fontos a csontok egészsége szempontjából, elősegíti ugyanis a kalcium, valamint a magnézium felszívódását. A felnőtt lakosság nagy része sajnos D-vitaminhiányban szenved, főleg a téli hónapokban, amikor kevés a napsütés. Érdemes ügyelnünk a megfelelő D-vitamin bevitelre, annak hiánya ugyanis alacsony energiaszinthez, hangulati rendellenességekhez, de súlyosabb betegségekhez is vezethet.