Egy igazi különlegesség, ami ajándékötletnek, vagy vendégváró finomságnak sem utolsó. Konfitált tőkehal dióval és fügével – az igazi ínyenceknek!
Na de mi is az a konfitálás tulajdonképpen? Bonyolult eljárásnak hangzik, pedig nem az: egyszerűen a saját zsírban, vagy egyéb zsiradékban, lassú tűzön sütést jelenti – tulajdonképpen egy tartósítási módszer, azzal az előnnyel, hogy a hal húsának intenzív ízét még inkább kiemeli. Így készül tehát a konfitált tőkehal! Ha pedig mindez nem lenne elég, a dió és a füge garantálja a száz százalékos ízélményt!
Összetevők: Tőkehal, extra szűz olíva olaj, füge, dió, só, liszt
Allergének: (1) glutén, (4) hal, (8) dió
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 186 kcal/781 kJ
- Zsír: 8,2 g (amelyből telített zsírsavak: 2,5 g)
- Szénhidrát: 7,8 g (amelyből cukrok: <2,4 g)
- Fehérje: 20,3 g
- Só: 1,7 g
Felbontás után hűtőben, maximum 2 napig tartható.
Tudtad?
A tőkehal fogyasztása nagyon egészséges – íme 3 indok, hogy miért éri meg beépíteni az étrendedbe!
Egészséges, erős csontok
A foszfor fontos szerepet játszik a fogazat és a csontok megerősítésében, növekedésében. A kalcium mellett erre is szükség van ahhoz, hogy csontozatunk, fogaink erősek, ígyünk és fogzománcuk egészséges legyen. A foszforbevitel csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának rizikóját is.
Segíti az emésztést
Mind a tőkehalban található niacin, mind a riboflavin igen fontos szerepet játszanak a megfelelő anyagcsere során. Segítenek megszüntetni és megelőzni a különféle emésztési zavarokat, így például a székrekedést is. Segítik a szervezet saját méregtelenítési folyamatait.
Hozzájárul a sejtképződéshez
A foszfor segíti a folyamatos sejtképződést, serkenti az új sejtek fejlődését, anyagcseréjét. Hozzájárul a megfelelő hormonháztartás kialakulásához is.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.