Halból rendkívül változatos ételeket lehet készíteni – ráadásul nemcsak a friss, vagy fagyasztott halfiléből, hanem még konzerv halból is! A már jól megszokott, kedvenc ételeinket is feldobhatjuk, ha hús helyett halat használunk hozzá. Ez a puha, könnyen elkészíthető makrélafasírt például remek kiindulópont, ha megszerettetnénk a halat az egész családdal!
Ez a makrélafasírt hihetetlenül egyszerűen elkészíthető, nem is lehet elrontani. Krémes, pikánsan fűszeres, házi BBQ szósszal tuti, hogy még a legválogatósabb gyerekek is szó nélkül eltüntetik majd a tányérról!
Hozzávalók:
A makrélafasírthoz:
- 375 g (kb. 3 darab) olívaolajos makrélafilé konzerv – például a La Gondola Printemps makréla olívaolajban
- 2 tojás
- 1/4 bögre reszelt Parmezán sajt
- 1/2 bögre zsemlemorzsa
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál apróra vágott snidling vagy petrezselyemzöld
A sütéshez: kevés növényi olaj
A felturbózott BBQ szószhoz: 1/4 bögre majonéz, 1/4 bögre BBQ szósz, 2 evőkanál citromlé.
Így készítsd el:
- Először is öntsd le a konzervekről az olajat, távolítsd el a halak gerincét egy villa segítségével, majd tedd őket egy keverőtálba. Villával alaposan nyomkodd szét a makrélát, hogy szinte pépes állagú legyen.
- Add a makrélához a többi hozzávalót: a tojást, parmezánt, zsemlemorzsát, majonézt, mustárt és végül az apróra vágott snidlinget vagy petrezselymet.
- Formálj kis pogácsákat a masszából, majd kevés étolajban (nem kell bő zsiradékban sütni!) közepes lángon pirítsd aranybarnára a fasírtok mindkét oldalát.
- A felturbózott BBQ szószhoz egyszerűen keverd össze a szósz hozzávalóit alaposan.
Tálalhatod a kész makrélafasírtokat friss zöldségsalátával, sütőben sült édesburgonyával sőt akár rizzsel is – bármilyen körettel mennyei lesz a végeredmény!