Pizzára halat? Miért ne? Akár magadat lepnéd meg egy finom vacsorával, akár vendégeket vársz: ezzel a teljes kiőrlésű lisztből készült, szardellás minipizzával nem lehet mellélőni!

SZARDELLÁS PIZZA – HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE

a szardellás pizza tésztájához:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dl hideg víz
  • 2 teáskanál expressz élesztő
  • 2 teáskanál só
  • kevés étolaj

a paradicsomszószhoz:

  • 1 konzerv sűrített paradicsom
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 teáskanál cukor
  • só, bors, oregánó, bazsalikom, fűszerpaprika, babérlevél
  • kevés étolaj és víz

a feltéthez:

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

  1. A lisztet keverd el az élesztővel és a sóval, majd add hozzá a vizet, míg könnyen gyúrható tésztát nem kapsz. Keleszd a pizzatésztát 2-3 órán át.
  2. Eközben készítsd el a pizzaszószt: egy pici olajon pirítsd meg az apróra kockázott hagymát, add hozzá a sűrített paradicsomot, és kevés (kb. 50-100 ml) vizet.
  3. Sózd, borsozd, add hozzá a cukrot, és a többi fűszert ízlés szerint. Folyamatosan kevergetve főzd, amíg besűrűsödik!
  4. Tépj kisebb darabokat a pizzatésztából, és enyhén olajos kézzel formázd kör alakúra őket. Helyezd a minipizzákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg őket a pizzakrémmel, helyezd rájuk a szardellát, a felszeletelt paradicsomot és a mozzarellát.
  5. 210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig süsd a pizzákat!

TIPP: Kínálj friss rukkolasalátát a szardellás pizza mellé!