Est. Manuel Silva Torrado & CA (Irmãos), S.A.

Egy évszázados hagyományokkal rendelkező vállalkozás, Portugália vezető olajbogyó-ágazatában. Három különféle olívaolaj márka tulajdonosa.

Az EMST által értékesített olívaolajért a SICA (Sociedade Industrial e Comercial de Azeites) társaság felel. A SICA gyártó- és csomagolóüzemei ​​Serpában és Estremozban vannak. Mindkét termelőüzem stratégiailag erős területeken található, mivel e két régióban található Portugália legnagyobb olajfa ültetvényei. Portugália olívaolaj előállításának 60%-át Alto és Baixo Alentejo ültetvényei adják. Ez a kiváló földrajzi lehetőség biztosítja az EMST számára, hogy az ország legjobb olajbogyó-termelő övezetéből nagy mennyiségben és minőségben biztosítson tradicionális portugál olívaolajat.

Első Saloio logó 1925-ből

Történelem

Az Est. Manuel da Silva Torrado és Cª. (Irmãos), S.A.-t 1878-ban alapította Manuel da Silva Torrado, Castelo Branco-ban, Monforte-ban. Ekkor Manuel még csak 20 éves volt, Lisszabonban kereskedőként kezdte tevékenységét.

1911-ben testvéreivel együtt megalapította a Manuel da Silva Torrado & C társaságot. (Irmãos), Lda. A társaság 1946. február 14-én a jelenlegi név alatt korlátolt felelősségű társasággá válik.

Manuel da Silva Torrado, tudatában a régió adottságainak és olajminőségének, úgy döntött, hogy Lisszabonba viszi. Sikeres volt! Ez a siker felelősséget is terhet rájuk, a piac növekedésével szigorították a minőségellenőrzést, csak és kizárólag a legmagasabb minőségű olajbogyókkal dolgoznak, hogy mindig a legjobb minőségű olívaolajat tudják előállítani.

Idővel szükségessé vált, hogy a kiemelkedő minőségű olívaolaj számára egy olyan csomagolást is biztosítsanak, amely lehetővé teszi, hogy az olívaolaj minden előnyeivel és tulajdonságaival érintetlenül érje el a fogyasztót. A jelenlegi csomagolást az olívaolaj minden aromájának és tulajdonságának megőrzése és védelme céljából fejlesztették ki.

A Saloio márkát 1925-ben, a Santa Maria márkát 1927-ben regisztrálták.

A társaság alaptevékenysége a kezdetektől fogva mindig az olívaolaj-kereskedelem volt. Jelenleg a külföldi piacokon, elsősorban Kanadában, az Egyesült Államokban és Brazíliában az egyik legelterjedtebb márkákat képviseli, jelentős piaci részesedéssel rendelkeznek. Alaptevékenysége mellett a vállalat más területeken is fejlődött, mint például rizsmalmok és konzerváruk kereskedelme.

1997-ben a társaság és a részvényesek átalakítása során, amely részvénycserét jelentett, a jelenlegi részvényesi keretet eredményezte: Rui Norte dos Santos 33,33% -kal, Fernando Marques 33,33% -kal és a InvestLopes, S.A. a fennmaradó 33,34% -kal. Akik egyben a Sociedade Industrial e Comercial de Azeites – SICA partnerei is.

EMST termékek a Tonhalfutár kínálatában: