Szardíniás lasagne – egy csavaros recept, amit meg kell kóstolnod!

Hozzávalók:

  • 1 doboz száraz lasagne tészta
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál száraz oregánó
  • 2 evőkanál száraz chili
  • 1 csokor bazsalikom
  • 3 édes piros paprika
  • 2 csésze paradicsomszósz
  • 2 konzerv NURI szardínia csípős paradicsomszószban
  • Só és bors
  • 2 csésze besamel (házi vagy vásárolt)
  • Parmezán a reszeléshez

Így készítsd el:

Készítsük el a lasagne tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
 
A paprikát és a fehér hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát aprítjuk.
 
Melegítsük fel az olívaolajat, és forgassuk át benne a fokhagymát, az oregánót és a szárított csilipelyhet. Amikor illatos, adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, és pároljuk, amíg enyhén karamellizálódik. Lassan adjuk hozzá a paradicsomszószt, és hagyjuk 30 percig párolódni. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
 
Közben készítse el a besamelt a kedvenc receptje szerint, vagy használjon csomagolt besamelmártást.
 
Rétegezzük a lasagne tésztát a paprikás-hagymás paradicsomszósszal, a szardíniával és a besamellel, amíg meg nem tölti a tepsit, és befejezésül tegyünk a tetejére egy kis besamelt, szép szardíniát és reszelt parmezán sajtot. Süssük 180 fokon, amíg buborékos nem lesz.

Nézd meg a többi Nuri termékünket is: