INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 FT-TÓL

Keresés

A legjobb tonhalburger recept

A legjobb tonhalburger recept

[ux_image id=”4179″] [gap]

Ez a mennyei tonhalburger ideális baráti és családi összejövetelekre egyaránt! Gyorsan és egyszerűen elkészíthető – fogyasszuk sütőben sült burgonyával és friss zöldségekkel.

[gap]

Hozzávalók (6 db tonhalburger):

[row] [col span=”6″ span__sm=”12″]
  • 240 g (3 x 80 g) Maruzzella tonhalfilé olívaolajban;
  • 1 tojás,
  • 5 dkg zsemlemorzsa;
  • 6 teljes kiőrlésű magvas zsömle,
  • 6 teáskanál majonéz,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál friss snidling,
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld,
  • só, bors,
  • paradicsom, saláta,
  • szószok ízlés szerint.
[/col] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_products columns=”2″ ids=”2113,4162″] [/col] [/row]

Így készítsd el:

A tonhalkonzervet kissé lecsepegtetjük, majd összekeverjük a zúzott fokhagymával, snidlinggel, finomra vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk a keverékhez egy tojást, és kb. 5 dkg zsemlemorzsát (csak annyi kell, hogy a massza összeálljon, s jól formázható legyen). Ezután egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük, majd vizes kézzel tenyérnyi vastag pogácsákat formálunk belőle. Grillsütőben mindkét oldalukat pirosra sütjük. Ha nincs grillsütőnk, akkor egy serpenyőben hevítsünk kevés (kb. 2 evőkanálnyi) olajat, és abban süssük meg a halpogácsákat.

A paradicsomot és a salátaleveleket eközben megtisztítjuk, előbbit felkarikázzuk. Ha megsültek a halpogácsák, összeállítjuk a hamburgereket, s ízlés szerinti mártásokkal (majonéz, mustár) tálaljuk. –

[gap] [ux_products ids=”6737,4497,7410,8150,5107,4607,4165,4162,4161,2113″]