Egy egyszerű receptötlet, ha éppen nem tudod mit készíts.
Hozzávalók:
- Teljes kiőrlésű zsemle
- Majonéz
- Párolt cékla
- 6 tojás
- 3 evőkanál fehér ecet
- Konzerv vagy pörkölt cékla
- Petrezselyem, bazsalikom, kapor (ami kéznél van)
- NURI szardínia olívaolajban
Így készítsd el:
A tojásokat főzzük és pucoljuk meg. Tegyük egy mély tálba, és öntsük fel az ecettel, céklalével, a céklával és vízzel, hogy teljesen ellepje. Tegyük a hűtőszekrénybe és hagyjuk ott amíg az ízek átjárják a tojást.
Vágjuk félbe és pirítsuk meg a teljes kiőrlésű zsemléket, kenjük meg őket majonézzel, vagy ha jobban szeretjük, fokhagymás Aiolival. Szeleteljük fel a konzerv céklát, és rendezzük el a tetején a Nuri szardíniafilével. Szeleteljük fel a tojást, és helyezzük a tetejére. Díszítsük friss fűszernövényekkel, például petrezselyemmel, bazsalikommal és kaporral.