Szardíniás lasagne – egy csavaros recept, amit meg kell kóstolnod!
Hozzávalók:
- 1 doboz száraz lasagne tészta
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál száraz oregánó
- 2 evőkanál száraz chili
- 1 csokor bazsalikom
- 3 édes piros paprika
- 2 csésze paradicsomszósz
- 2 konzerv NURI szardínia csípős paradicsomszószban
- Só és bors
- 2 csésze besamel (házi vagy vásárolt)
- Parmezán a reszeléshez
Így készítsd el:
Készítsük el a lasagne tésztát a csomagoláson található utasítások szerint.
A paprikát és a fehér hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát aprítjuk.
Melegítsük fel az olívaolajat, és forgassuk át benne a fokhagymát, az oregánót és a szárított csilipelyhet. Amikor illatos, adjuk hozzá a hagymát és a paprikát, és pároljuk, amíg enyhén karamellizálódik. Lassan adjuk hozzá a paradicsomszószt, és hagyjuk 30 percig párolódni. Ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
Közben készítse el a besamelt a kedvenc receptje szerint, vagy használjon csomagolt besamelmártást.
Rétegezzük a lasagne tésztát a paprikás-hagymás paradicsomszósszal, a szardíniával és a besamellel, amíg meg nem tölti a tepsit, és befejezésül tegyünk a tetejére egy kis besamelt, szép szardíniát és reszelt parmezán sajtot. Süssük 180 fokon, amíg buborékos nem lesz.