Hozzávalók:
- 150g Maruzzella tonhal olívaolajban
- 150g zöld olívabogyó
- 2 tojás
- 250g liszt
- 1/2 teáskanál só
- 100ml víz
- 25g napraforgóolaj
- fél tasak gyorshatású életsztő
Így készül:
Az úgynevezett tonhallabdákkal garantált meglepetést tudunk okozni a hozzánk érkező vendégeknek. Először keverd össze a Maruzzella tonhalat a zöld olívabogyóval, amíg krémes nem lesz.
Most jön a tészta. Adjunk egy tálhoz tojást, fél teáskanál sót, egy tasak élesztőt, vizet és napraforgóolajat. Ezután fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Ha kész vagyunk, jöhet a tonhal és az olívabogyó tejszínes keveréke, majd folytassuk a keverést.
Vegyünk egy serpenyőt, öntsünk bele napraforgóolajat és forraljuk fel. Kanállal készítsünk apró gömböket a tésztából. Finoman helyezzük be őket a forró olajba (csak néhányat egyszerre) és hagyjuk sütni, amíg megpirul. Elkészültünk! 😊 Érdemes még melegen elfogyasztani őket, úgy a legfinomabbak! 🐟