INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 FT-TÓL

Keresés

Tonhalas casserole – a tökéletes egytálétel vacsorára! Recepttel!

Mi is az a casserole pontosan? Ez a francia szó eredetileg azt a vasból készült edényt jelölte, amiben az étel elkészült, de mára sokban módosult a jelentése. Ma már lényegében minden sütőedényben sült, rakott ételt nevezhetünk casserole-nak – így ezt a mennyei, krémes, tonhalas rakott tésztát is, amit az egész család imádni fog.

Arra vigyázzunk, hogy ha gyerekeknek készítjük ezt a finomságot, akkor mindenképpen csíkoshasú (skipjack) tonhalat, esetleg sárgaúszójú tonhalat használjunk! A tonhalas casserole előnye, hogy hamar elkészül, akár egy rohanós hétköznap este is gyors, mégis tápláló vacsora válhat belőle.

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 50 dkg száraztészta (például penne)
  • 3 evőkanál vaj
  • fél vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd apróra zúzott fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 bögre alaplé (hús- vagy zöldségleves, lehet leveskockából is)
  • 1 bögre tej
  • 2 bögre fagyasztott borsó vagy kukorica
  • 2 x 160 g Maruzzella sárgaúszójú tonhalfilé olívaolajban
  • 2 bögre reszelt sajt (pl. cheddar)
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 1/4 bögre parmezán
  • 2 teáskanál olívaolaj

Így készítsd el:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200°C°ra és enyhén olajozz ki egy kb. 22×30 cm-es sütőtálat. A tésztát dobd forrásban lévő, enyhén olajos vízbe, és főzd a tasakján olvasható utasításoknak megfeleleően, majd öblítsd le és borítsd az előkészített sütőedénybe.
  2. Eközben egy közepes serpenyőben olvaszd meg a vajat lassú tűzön. Dobd bele a vöröshagymát, majd 5-7 percig párold. Keverd hozzá a fokhagymát és a lisztet, s egy perc alatt gyorsan pirítsd össze.
  3. Lassan, először nagyon kis adagokban öntsd hozzá az alaplevet és a tejet, majd folyamatosan kevergetve kezd el forralni közepes lángon.
  4. Amint a szósz besűrűsödött, keverd bele a borsót (vagy kukoricát, esetleg mexikói zöldségkeveréket, amilyet szeretnél) és a villával kissé fellazított tonhalat és a reszelt sajtot.
  5. Öntsd a keveréket az edényben előkészített tészta tetejére.
  6. Egy kisebb tálban villával keverd össze a zsemlemorzsát, parmezánt és az olívaolajat, majd szórd meg vele a tészta tetejét.
  7. Előmelegített sütőben (fedő nélkül) süsd 15-20 percig, amíg a zsemlemorzsás-sajtos keverék aranybarnára pirul. Még melegen tálald!