A reggeli a nap legfontosabb étkezése: ilyenkor töltöd fel szervezeted energiakészleteit a hosszú nap előtt!
Ez a szuper, citromos-petrezselymes tonhalkrém recept ráérős hétvégékre és rohanós hétköznap reggelekre is ideális, hiszen akár előző este összekavarhatod, és a hűtőben éjszaka összeérnek a finom ízek.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 doboz Maruzzella tonhalkonzerv olívaolajban (80 g)
- kis csokornyi friss petrezselyemzöld
- egy pici vöröshagyma (vagy egy nagyobb fele)
- fél citrom leve
- 2 evőkanál majonéz
Így készítsd el:
- Tisztítsd meg a hagymát, és kockázd fel. A petrezselyemzöldet mosd meg, szárítsd meg papírtörlőn, majd vágd apróra.
- A halkonzervekről csöpögtesd le az olajat, majd egy kisebb tálkában villával alaposan törd össze a tonhalat.
- Add hozzá a petrezselymet, a hagymát, a citromlevet, és a majonézt, és keverd, míg krémes állaga nem lesz.
- Legalább egy órával fogyasztás előtt készítsd el, és tedd be a hűtőszekrénybe, hogy az ízek összeérjenek!
- Ha reggelire szeretnéd enni, akár előző este is összekeverheted!
TIPP: Fogyaszd frissen sült, ropogós rozspirítóssal!