Szardíniapástétom házilag – egyszerűbb, mint hinnéd!

Szardíniapástétom házilag – egyszerűbb, mint hinnéd!

Szardíniapástétom házilag – egyszerűbb, mint hinnéd!

Ez az ízletes, könnyű szardíniapástétom percek alatt elkészül, mennyeien finom, sőt arra is alkalmas, hogy megszerettessük a gyermekekkel a halat! Ezt még a válogatós lurkók is imádni fogják a kedvenc szendvicsükön!

A szardíniapástétom azért különösen jó választás gyermekek számára, mert a szardínia kis méretű, rövid élettartamú fajta – kevés időt tölt vízben, mielőtt a konzervekbe kerül, így higannyal történt szennyezettsége szinte minimális. Bátran használjuk hát őket finom ételekhez!

Ami problémás lehet a szardínia esetében: az apró szálkák, a bőr és a gerinc eltávolítása sokszor macerásnak tűnhet. Ez felnőtteknek kevésbé okoz gondot, de a gyerekeket egyenesen taszíthatja is! Szerencsére vannak olyan szardíniakonzervek is a kínálatunkban, ahol már nem kell ezzel pepecselni – például a Briosa vagy a Cocagne prémium minőségű, szigorúan bőr- és szálkamentes termékei! Mivel sokszor a hal látványa is taszító lehet a kicsik számára, ezért jó döntés első körben házi készítésű halkrémekkel, pástétomokkal kezdeni.

Hozzávalók:
  • 1 doboz bőr- és szálkamentes szardíniafilé olívaolajban (például ez)
  • 60 g puha vaj (nem margarin!)
  • 60 g zsírszegény krémsajt
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • apróra vágott petrezselyemzöld ízlés szerint
  • felnőttek adagjába bors, őrölt chili paprika is mehet

Hogyan készítsd el?

  1. Villával pépesítsd össze a szardíniát, add hozzá a vajat, a krémsajtot és a citromlevet.
  2. Dobd a keveréket egy robotgépbe és pépesítsd krémesre!
  3. Ízesítsd kedved szerint: petrezselyemmel, vagy sóval/borssal, esetleg csípős fűszerekkel vagy még több citromlével, ahogyan szeretnéd.
  4. Fogyasztás előtt tedd néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek!

 

Tipp: a szardíniakrémet kenheted szendvicsbe is, és felturbózhatod finom, friss zöldségekkel, de fogyaszthatod önmagában, frissen sült, ropogós rozspirítóssal is. Ha nagyobb adagot szeretnél készíteni, egyszerűen duplázd vagy triplázd a mennyiségeket, de arra vigyázz, hogy 24 órán belül fogyaszd el!

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

* Checkbox GDPR is required

*

I agree

Írd be a kulcsszavad