Éhesen hazaesel munka után, és fogalmad sincs, mit dobj össze vacsorára? Valami olyan kéne, ami hamar megvan, finom, friss, és azért az sem baj, ha egészséges… próbáld ki ezt az isteni tonhalas wrap receptet! Rohanós hétköznapokra ideális!
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE

a tonhalas wrap tortillájához:

  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 mokkáskanál só
  • langyos víz

a tonhalas wrap töltelékéhez:

  • 3 x 80 g Capri tonhal saját levében
  • 3 evőkanál natúr joghurt
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors, citromlé ízlés szerint
  • 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
  • 10 dkg kígyóuborka, kockázva
  • 10 dkg paradicsom, kockázva
  • 1 csomag bébispenót
ÍGY KÉSZÍTSD EL:
  1. A tortillához a száraz hozzávalókat összegyúrjuk annyi vízzel, míg szépen összeáll. A tésztát 4 részre osztjuk, vékony körökké nyújtjuk őket, majd száraz, forró, tapadásmentes serpenyőben kisütjük.
  2. A tonhalkonzerveket lecsepegtetjük, összekeverjük a joghurttal, majonézzel és mustárral. Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, esetleg citromlevet, majd elkeverjük benne a zöldségeket.
  3. A tortillalapok alján eloszlatjuk a bébispenótot, majd mindegyikre halmozunk egy adag tonhalas-zöldséges keveréket. A két végüket behajtva feltekerjük a tortillákat.

TIPP: Kukorica és bébispenót helyett bármilyen más friss zöldséget, vagy kész salátakeveréket használhatunk!