A Maruzzella termékek önmagukban, kevés zöldséggel vagy egy friss, ropogós bagettel kísérve is finomak… de mit szóltok egy gyors recepthez, ami épp ideális a rohanós hétköznapokra? Lazac spárgával, citrommal
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 doboz Maruzzella natúr lazacfilé,
- 25 dkg megtisztított spárga,
- 1 evőkanál olívaolaj,
- 1 gerezd megtisztított fokhagyma,
- 1 kisebb citrom vékonyan felszeletelve,
- friss kapor,
- só és frissen őrölt bors.
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra. Alufóliából vágj ki két, körülbelül 30×30 cm nagyságú darabot. A megtisztított spárgát oszd kétfelé, és a fóliadarabok alján terítsd szét őket. Az olívaolajat keverd el az átnyomkodott fokhagymagerezddel. Egy teáskanálnyi olajat oszlass el a spárgán, majd sózd és borsozd őket. A lazackonzervről öntsd le a levet, majd sózd és borsozd a halszeleteket. Helyezd őket a spárgára, majd oszlasd el rajtuk a maradék fokhagymás olívaolajat. A tetejükre vágj 2-3 citromszeletet, hintsd meg őket friss kaporral, majd óvatosan hajtsd be a fólia széleit, és fedd le a lazacok tetejét is. Helyezd a csomagokat egy kisebb tepsibe, és süsd őket körülbelül 20 percig, majd tálald melegen.