INGYENES KISZÁLLÍTÁS 20.000 FT-TÓL

Keresés

Szardellás makaróni

Ha félsz attól, hogy szardellával készíts el egy receptet, megnyugtatunk. Itt a szardella ízesítőként funkcionál, úgy mint a parmezán. Nem kell félni a hal íztől, a szardella karakteres ízvilága és sóssága adja a paradicsomszósz alapját.

Hozzávalók (4 főre):

  • 300 g makaróni tészta
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4-5 db olajban eltett szardella
  • 1 db piros chili
  • 250 g koktélparadicsom
  • 350 ml paradicsompüré
  • 100 ml víz
  • 15 db fekete olívabogyó
  • 50 g parmezán
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 200 g mozzarella
  • Olívaolaj
  • Só, bors

Így készítsd el:

A tésztát egy csipet sóval puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben a fokhagymát az olívaolajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a szardellákat. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a felszeletelt chilipaprikát és a felezett koktélparadicsomokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tovább pirítjuk 3 percig. Felöntjük a paradicsomszósszal és a vízzel, beledobjuk a karikára vágott olajbogyókat, majd felforraljuk, és lassú tűzön további 10 percig főzzük.

Belereszeljük a parmezán felét, és megszórjuk a felaprított bazsalikommal. Egy kis tepsit picit kiolajozunk, és beleöntjük a szósszal összekevert tésztát. A tetejére reszeljük a maradék parmezánt, és rátesszük a darabolt mozzarellát. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul egy kicsit a tetején. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

[ux_products cat=”112″ products=”50″]