Ha félsz attól, hogy szardellával készíts el egy receptet, megnyugtatunk. Itt a szardella ízesítőként funkcionál, úgy mint a parmezán. Nem kell félni a hal íztől, a szardella karakteres ízvilága és sóssága adja a paradicsomszósz alapját.
Hozzávalók (4 főre):
- 300 g makaróni tészta
- 5 gerezd fokhagyma
- 4-5 db olajban eltett szardella
- 1 db piros chili
- 250 g koktélparadicsom
- 350 ml paradicsompüré
- 100 ml víz
- 15 db fekete olívabogyó
- 50 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
- 200 g mozzarella
- Olívaolaj
- Só, bors
Így készítsd el:
A tésztát egy csipet sóval puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben a fokhagymát az olívaolajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a szardellákat. 2 perc pirítás után hozzáadjuk a felszeletelt chilipaprikát és a felezett koktélparadicsomokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tovább pirítjuk 3 percig. Felöntjük a paradicsomszósszal és a vízzel, beledobjuk a karikára vágott olajbogyókat, majd felforraljuk, és lassú tűzön további 10 percig főzzük.
Belereszeljük a parmezán felét, és megszórjuk a felaprított bazsalikommal. Egy kis tepsit picit kiolajozunk, és beleöntjük a szósszal összekevert tésztát. A tetejére reszeljük a maradék parmezánt, és rátesszük a darabolt mozzarellát. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul egy kicsit a tetején. Olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
[ux_products cat=”112″ products=”50″]