Sonka, sajt, paradicsom, paprika… Ha unod ezeket a szendvics alapanyagokat és szeretnéd változatosabbá tenni a reggelit, dobd fel egy kis hallal! Különleges szardíniakrémes, lazacos szendvics, amit a gyerekek is imádni fognak!
Hozzávalók (4 főre):
- 100 g teljes kiőrlésű kenyér (4 szelet)
- 4 db bőr- és szálkamentes szardíniakonzerv olívaolajban
- 400 g lazac
- 50 g vaj
- 15 g ribizli
- 5 g salátakeverék
- 10 g fekete kaviár (opcionális)
Így készítsd el:
Daraboljunk össze 3 doboz olívaolajos bőr- és szálkamentes szardíniát, majd alaposan dolgozzuk össze a felvert vajjal. Kenjük meg a kenyereket, majd helyezzük rá ízlésesen a lazacfiléket, a kimaradt doboz szardíniafilét és a salátakeveréket. Díszítsük a ribizlivel és a fekete kaviárral.
Tipp: egy kicsit pirítsuk meg a kenyeret, így ropogósabb marad, nem szívja magába az olíva olajat!
Átlagos tápérték a szendvicsekben:
- Energia: 2504 kcal/10476 kJ
- Zsír: 131 g (amelyből telített zsírsavak: 49 g)
- Szénhidrát: 56 g (amelyből cukrok: 3,2 g)
- Fehérje: 159 g
- Só: 23 g
Átlagos tápérték 100 g-ban:
- Energia: 259 kcal/1086 kJ
- Zsír: 14 g (amelyből telített zsírsavak: 5,1 g)
- Szénhidrát: 5,8 g (amelyből cukrok: 0,3 g)
- Fehérje: 16 g
- Só: 2,4 g