Ha unod a chipset meg a nachost, vagy csak szimplán szeretnél egy finomabb és egészségesebb nassolnivalót az esti házimozizáshoz, nem kell tovább keresgélned! A finom szardíniás guacamole-t házi grissini-vel pont neked találták ki!
[gap]Hozzávalók (4 főre):
[row] [col span=”3″ span__sm=”12″]A szardíniás guacamole-hez
- 600 g avokádó (kb. 2 db)
- 3 db lime leve
- 4 db szardínia konzerv
- 100 g kockára vágott hagyma
- 5 g piros paprika
- 5 g só
- 30 g málna
- 5 g apró saláta keverék
A grissini-hez
- 500 g liszt
- 7 gramm szárított élesztő
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 dl melegvíz
- 1 teáskanál cukor
- só
- 1 ág friss rozmaring
Így készítsd el:
[row] [col span=”8″ span__sm=”12″]A szardíniás guacamole-t
Az avokádó belsejét daraboljuk apróra, majd nyomuk bele a lime levet. Picit keverjük össze, majd adjuk hozzá a 4 db szardínia konzervet, a paprikát, az apróra vágott hagymát és a sót. Alaposan dolgozzuk össze, hogy egyenletes legyen. Helyezzük egy tálba és díszítsük a málnával és az apró salátával.
Ha szereted a pikánsabb ízeket, készítés során adj hozzá egy kis chilit is!
A grissini-t
A lisztből, az élesztőből, az olíva olajból, a meleg vízből, a cukorból és a sóból tésztát gyúrunk, amíg teljesen homogén nem lesz. A rozmaring leveleit összevágjuk és belekeverjük a tésztába. Kelesztjük minimum 1 óráig, majd hosszú, olyan 20 cm x 1 cm kígyókat sodrunk a tésztából. Előmelegített 250 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük, míg egy picit nem pirulnak meg, illetve duplájára nem dagadnak.
[/col] [col span=”4″ span__sm=”12″]Átlagos tápérték a teljes guacamole-ben:
Energia: 2876 kcal/12035 kJ
Zsír: 180 g (amelyből telített zsírsavak: 38 g)
Szénhidrát: 191 g (amelyből cukrok: 32 g)
Fehérje: 103 g
Só: 18 g
Átlagos tápérték 100 g guacamole-ben:
Energia: 198 kcal/830 kJ
Zsír: 12 g (amelyből telített zsírsavak: 2,6 g)
Szénhidrát: 13 g (amelyből cukrok: 2,2 g)
Fehérje: 7,1 g
Só: 1,2 g