Összetétel: Makrélafilé (55%), víz, mustár (10%) (víz, mustármag, ecet, só, savanyúság szabályozó anyag: citromsav, tartósítószer: kálium-metabiszulfit, napraforgóolaj, bor (szulfitok), borecet, cukor, sűrítőanyagok (E412, E415), fűszerek
Allergének: (4) hal, (10) mustár, (12) szulfitok, cukor
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 980 kJ / 236 kcal
- Zsír: 19,0 g (amelyből telített zsírsavak: 3,5 g)
- Szénhidrát: 1,5 g (amelyből cukrok: <0,5 g)
- Fehérje: 14,0 g
- Só: 0,78 g
Felbontás után hűtőben, maximum 1 napig tartható.
Tudj meg többet a Berthe márkáról ide kattintva!
Tudtad?
A makrélának számtalan fajtája ismert, a legnépszerűbb mégis a közönséges vagy atlanti makréla (általában ezt fogyasztjuk, és ennek halászata számottevő). Ezek a gyorsan úszó halak jellemzően Európa és Észak-Amerika hidegebb tengereiben fordulnak elő.
A makrélakonzervek ízletes alternatívát kínálnak a konzerv szardínia, tonhal vagy lazac helyett. Ez a faj a magasabb zsírtartalmú halak közé tartozik, egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakban igen gazdag, így rendszeres fogyasztása segíthet megőrizni szívünk egészségét. Mindössze 85 g makréla csaknem 1,1 g Omega-3 zsírsavat tartalmaz! Ráadásul fontos fehérje- és B-vitamin forrás: nagy mértékben tartalmaz például B12 vitamint. Már 85 g képes fedezni a napi ajánlott B12-vitaminbevitel 200%-át! Ezen felül a makréla rengeteg szelént, és egyéb fontos ásványi anyagot tartalmaz, melyek gátolják a szabad gyökök kialakulását a szervezetünkben.