Ha nemcsak az a fontos, hogy finomat egyél, hanem az egészségedre is ügyelsz: válaszd kedvenceid BIO verzióját. BIO olívaolajban eltett kis makrélák, 125 grammos kiszerelésben.
Összetétel: Makréla (70%), extra szűz olívaolaj (29%), só. Adalékanyag mentes.
Allergének: hal (4)
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 224 kcal/937 kJ
- Zsír: 14 g (amelyből telített zsírsavak: 3,3 g)
- Szénhidrát: 0,5 g (amelyből cukrok: <0,5 g)
- Fehérje: 24 g
- Só: 1,1 g
Tudtad?
A makrélakonzervek ízletes alternatívát kínálnak a konzerv szardínia, tonhal vagy lazac helyett. A makréla a magasabb zsírtartalmú halak közé tartozik, egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakban igen gazdag, így rendszeres fogyasztása segíthet megőrizni szívünk egészségét. Mindössze 85 g makréla csaknem 1,1 g Omega-3 zsírsavat tartalmaz! A tonhalhoz hasonlóan a makréla is fontos fehérje- és B-vitamin forrás: nagy mértékben tartalmaz például B12 vitamint. Már 85 g makréla képes fedezni a napi ajánlott B12-vitaminbevitel 200%-át! Ezen felül a makréla rengeteg szelént, és egyéb fontos ásványi anyagot tartalmaz, melyek gátolják a szabad gyökök kialakulását a szervezetünkben.