Összetétel: Makréla (55%), víz, napraforgóolaj, sárgarépa, keményítő, cukor, csillagfürt, módosított kukoricakeményítő, ecet, só, rost, fűszerek (mustárt tartalmaz), aroma, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, sűrítő anyag: xantángumi, tartósítószer: kálium-szorbát, stabilizátor: EDTA
Allergének: (4) hal, (10) mustár, (13) csillagfürt, cukor. Glutén mentes.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 949 kJ / 229 kcal
- Zsír: 18,0 g (amelyből telített zsírsavak: 2,9 g)
- Szénhidrát: 4,9 g (amelyből cukrok: 2,6 g)
- Fehérje: 12,0 g
- Só: 0,92 g
- Omega 3: 1,8 g
Felbontás után hűtőben, maximum 1 napig tartható.
Tudj meg többet a Berthe márkáról ide kattintva!
Tudtad?
A makrélának számtalan fajtája ismert, a legnépszerűbb mégis a közönséges vagy atlanti makréla (általában ezt fogyasztjuk, és ennek halászata számottevő). Ezek a gyorsan úszó halak jellemzően Európa és Észak-Amerika hidegebb tengereiben fordulnak elő.
A makrélakonzervek ízletes alternatívát kínálnak a konzerv szardínia, tonhal vagy lazac helyett. A makréla a magasabb zsírtartalmú halak közé tartozik, egészséges, többszörösen telítetlen zsírsavakban igen gazdag, így rendszeres fogyasztása segíthet megőrizni szívünk egészségét. Mindössze 85 g makréla csaknem 1,1 g Omega-3 zsírsavat tartalmaz! A tonhalhoz hasonlóan a makréla is fontos fehérje- és B-vitamin forrás: nagy mértékben tartalmaz például B12 vitamint. Már 85 g makréla képes fedezni a napi ajánlott B12-vitaminbevitel 200%-át! Ezen felül a makréla rengeteg szelént, és egyéb fontos ásványi anyagot tartalmaz, melyek gátolják a szabad gyökök kialakulását a szervezetünkben.