Összetétel: Szardínia (70%), olívaolaj (27%), citrom (2%), bazsalikom (0,3%), só
Allergének: (4) hal
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 897 kJ / 215 kcal
- Zsír: 13,0 g (amelyből telített zsírsavak: 2,8 g)
- Szénhidrát: 1,3 g (amelyből cukrok: 0,0 g)
- Fehérje: 23,0 g
- Só: 1,0 g
- Omega 3: 1,7 g
Felbontás után hűtőben, maximum 2 napig tartható.
Tudj meg többet a Briosa márkáról ide kattintva!
Tudtad?
A szardíniafilé fogyasztása segít megőrizni a csontok egészségét, kalcium- és D-vitamin tartalmának köszönhetően. A szardínia gazdag mind kalciumban, mind D-vitaminban – ezek a tápanyagok pedig nélkülözhetetlenek a csontok egészségének megőrzésében. Csontjaink és fogaink számára elengedhetetlen a rendszeres kalciumbevitel, annak hiánya ugyanis ásványianyag-veszteséget okozhat. A kalciumhiány súlyosabb esetekben fogszuvasodáshoz, izomfeszültséghez, de akár magas vérnyomáshoz is vezethet. Ha valamilyen okból (például ételallergia miatt) kerüljük a tejtermékek fogyasztását, a szardínia egy szuper alternatíva lehet: egy adag ugyanis a szükséges napi kalciumbevitel csaknem 40%-át fedezi.
A D-vitamin szintén nagyon fontos a csontok egészsége szempontjából, elősegíti ugyanis a kalcium, valamint a magnézium felszívódását. A felnőtt lakosság nagy része sajnos D-vitaminhiányban szenved, főleg a téli hónapokban, amikor kevés a napsütés. Érdemes ügyelnünk a megfelelő D-vitamin bevitelre, annak hiánya ugyanis alacsony energiaszinthez, hangulati rendellenességekhez, de súlyosabb betegségekhez is vezethet.